HK.dk logo

Rådighedslønsforeningen

 |  HK Trafik & Jernbane

I HK Trafik & Jernbane fik rådighedslønnerne i 2000 deres egen forening

I 2000 blev der i HK Trafik & Jernbane stiftet en forening, som skulle tilgodese en del af de særlige behov, som medlemmer på rådighedsløn har. Der var mange gode grunde til at det blev besluttet at danne denne foreningen, som kom til at hedde Rådighedslønsforeningen.

Blandt andet havde HK Trafik & Jernbane erfaret - da de første store grupper af trafiktjenestemænd blev sendt på rådighedsløn i 1990'erne - at det at være på rådighedsløn ikke var så ligetil endda.

For eksempel var de fleste af rådighedslønnerne uden arbejde, men alligevel blev de ikke officielt regnet som arbejdsledige. De kunne derfor ikke uden videre blive omfattet af de samme ordninger, som "rigtige" ledige blev tilbudt fra a-kasse og Arbejdsformidling. Rådighedslønnerne var med andre ord en gruppe, som ikke rigtigt passede ind i de gængse systemer på arbejdsmarkedet – og som rådighedslønner kunne man hurtigt føle sig meget isoleret.

Alle faglige problemer kunne rådighedslønnerne hente hjælpe til i HK Trafik & Jernbane. Men ved siden af at få løst mere kontante faglige problemer, så havde mange rådighedslønnere derudover også et behov for at dele viden af mere praktisk karakter og for et fællesskab af mere social karakter.

Dette behov førte til dannelsen af Rådighedslønsforeningen. Og i dag bliver alle medlemmer, som afskediges med rådighedsløn, automatisk medlem af foreningen. Samtidig beholder de deres medlemskab af HK Trafik & Jernbanes kredse, hvor de kan henvende sig med den egentlige sagsbehandling.

Læs mere om rådighedslønsforeningen

 


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem