Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Som HK’er er du i forreste linje, når udviklingen skyller hen over arbejdspladsen. Så det handler om at være forberedt. Herunder finder du alt, hvad du har brug for at vide om kompetenceudvikling og efteruddannelse.
Vi har gennem årene forsøgt at spå om hvilke kompetencer, der er mest eftertragtede, og her på siden vil du finde links til nogle af de undersøgelser, vores sektorer har arbejdet med. Vi henviser også til uddannelsesinstitutioner, så du hurtigt kan finde aktuelle udbud.
Vores vigtigste råd til dig er at komme i gang. Uddannelse er nøglen til et arbejde med spændende opgaver.
Uddannelse behøver ikke foregå fysisk på en skole.
Nogle foretrækker de mere fleksible onlinetilbud. Dem finder du mere information om her. Om du er beskæftiget, hjemsendt eller ledig, arbejder skolerne på højtryk for at levere god onlineundervisning.
Uddannelse findes på forskellige niveauer. Arbejdsmarkedsuddannelserne, AMU, leverer uddannelse på forskellige niveauer i sprog, kontorfærdigheder, regnskab og økonomi samt forskellige programmer. Hvis du vil have online undervisning, skal du søge efter fjernundervisning.
Har du brug for uddannelse, der giver ECTS-point og som ligger på et højere teoretisk niveau, kan du vælge enten akademi- eller diplomniveauet. Her er mange fag og uddannelser, der er relevante. Det kunne være projektledelse, kommunikation og formidling, økonomi, digital markedsføring, forvaltningsret, programmering og forandringsledelse. Du kan finde fagene her:
Vores lokale skoler i Østjylland leverer et meget bredt sortiment af uddannelser. Det er både online og fysisk. I Aarhus har vi f.eks. landets største udbud af uddannelse til IT-området. Vores lokale skoler leverer selvfølgelig også undervisning til alle de andre områder. Vi har over 1470 fag på videregående niveau, så om du arbejder med offentlig forvaltning, vejledning, sagsbehandling eller økonomi, finder du mange relevante fag.
Arbejdsmarkedsuddannelserne finder på på College 360, Tradium, Viden Djurs og Aarhus Business College.
Uddannelserne på videregående niveau finder du på Erhvervsakademi Dania, Erhvervsakademi Aarhus og VIA University College.
Vi har i HK en masse relevante online-fag til vores medlemmer her på hjemmesiden og flere på forskellige niveauer. Disse er gratis og tilgås via login på Mit HK. Vi har et bredt udvalg af fag i forskellige sprog, kontorprogrammer, jobsøgning, SOME, Grafiske Værktøjer m.v.
Herunder beskriver vi de regler, der er gældende på arbejdspladser med overenskomst. Det er heldigvis de fleste. Det er også muligt at tage efteruddannelse, selv om der ikke er overenskomst på din arbejdsplads, enten ved at arbejdsgiveren betaler, eller ved at søge midler fra omstillingspuljen, hvis du er i målgruppen for den.
På HK Handels område er der flere kompetencefonde. Din arbejdsplads har mulighed for at trække fonden hjem, så undersøg evt. med din HR-afdeling, om det gælder hos jer. Langt de fleste detail-kæder har trukket fonden hjem. Det betyder, at fonden styres af virksomheden selv.
Vores fonde har ofte en positivliste, hvor relevante uddannelser kan godkendes. På en del af vores overenskomster er kompetencefonden et supplement til andre uddannelsesrettigheder.
Positivlisten indeholder både kurser, uddannelser og certificeringer.
På det kommunale og regionale område er reglerne næsten ens. De kommer herunder:
Den kommunale fond giver op til 25.000 kr. pr år. Mens der er 20 % egenbetaling fra kommunen
Den regionale fond giver op til 25.000 kr. pr år. Ingen egenbetaling
På det kommunale område, er der desuden mulighed for at få dækket hele socialformidler uddannelsen.
Læs mere om socialformidleruddannelsen
Fondene dækker kun kompetencegivende uddannelser, der giver ECTS point.
Ansøgningen skal være individuel og skal underskrives af tillidsrepræsentant og nærmeste leder. Der skal desuden foreligge en skriftlig kompetenceudviklingsplan for dig.
Læs mere her:
På det private arbejdsmarked er der 21 kompetencefonde. Virksomhederne har mulighed for at trække fonden hjem til arbejdspladsen, så undersøg evt. med din HR-afdeling, om det gælder hos jer. Det betyder, at fonden styres af virksomheden selv.
Vores private fonde har ofte en positivliste, hvor relevante uddannelser kan godkendes. På en del af vores overenskomster er kompetencefonden et supplement til andre uddannelsesrettigheder.
Positivlisten indeholder både kurser, uddannelser og certificeringer.
Hvad kan der søges til?
Der kan som udgangspunkt søges om støtte op til 25.000 kr. pr. kalenderår (al støtte er eksklusive moms).
Uddannelses- og kursusgebyr: Udgifter til deltagelse i kompetenceudviklingsaktiviteter.
Materialer: Undervisningsmateriale såsom faglitteratur mv., som er nødvendig for deltagelse i aktiviteten. Fonden dækker som udgangspunkt ikke udgifter til tablets, computere mv., som har varig værdi.
Transport og ophold: Udgifter til transport og ophold dækkes i samme omfang, som din arbejdsplads normalt ville tillade, jf. statens gældende regler.
Positivliste
Fonden har en positivliste, der er en oversigt over de kompetenceudviklingsaktiviteter, der på forhånd er vurderet støtteberettiget af overenskomstparterne.
Der kan gives støtte til kompetenceudviklingsaktiviteter, der ikke er på positivlisten, hvis aktiviteten i øvrigt opfylder betingelserne for støtte, og overenskomstparterne prioriterer det. Du kan derfor godt ansøge om støtte til kompetenceudvikling, der ikke fremgår af positivlisten.
Som udgangspunkt dækkes:
Seks ugers jobrettet uddannelse er en ret for dagpengemodtagere og fleksjobvisiterede med færrest faglige kompetencer.
Særligt for dagpengemodtagere
Særligt for fleksjobvisiterede
Kurserne skal holdes inden for en referenceperiode på ni måneder.
Sådan søger du:
Søg først efter det fag du er interesseret i på den nationale positivliste.
Den nye positivliste, der gælder al godkendt uddannelse for ledige findes her
Den er lidt svær at søge på, men der er rigtigt mange uddannelser, så søg efter emne i stedet for erhvervsgruppe, da HK’s fag ligger mange steder.
Tilmelding er en smule bøvlet. Du tilmelder dig først via uddannelsesinstitutionen, via nedenstående link.
Uddannelsesinstitutionen sender dig en blanket i PDF-format, der hedder AR237. Uddannelsesinstitutionen har udfyldt side 3, HK udfylder side 2 og du skal udfylde side 1. Herefter sender du AR237 til vejledning_oestjylland@hk.dk, der behandler ansøgningen og sender den videre til jobcenteret.
Har du brug for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 7011 4545.
Landsdækkende online undervisningstilbud:
Hvis du vil have online undervisning, skal du søge efter fjernundervisning.
Lokale undervisningstilbud:
For medlemmer af HK Privat: Mange HK-jobs er blandt dem, der er i risiko for at blive erstattet af robotter eller andre digitale løsninger. For at ruste medlemmerne bedst muligt har HK Privat derfor defineret 8 tværgående kompetencer, der tegner fremtidens arbejdsmarked, og har i den forbindelse lanceret nyt online univers.
Forberende voksenundervisning
AOF tilbyder gratis kurser til dem, der har besvær med at læse, skrive eller regne.
Ordblindeundervisning
AOF tilbyder gratist test og ordblindeundervisning for voksne.
Besøg AOF's hjemmeside
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.