HK.dk logo
Udmeldelse

Vil du gerne melde dig ud?

Vi sidder klar ved telefonen til at hjælpe dig, hvis du gerne vil melde dig ud. Du er også velkommen til at skrive til os.

Bemærk, at du ikke kan melde dig ud på SMS.

Ring til os for udmeldelse

Er du medlem af afdelingen HK Hovedstaden skal du ringe 3330 2040. Alle andre medlemmer skal ringe 7011 4545. Er du i tvivl om, hvorvidt du er medlem af HK Hovedstaden, kan du logge ind på Mit HK. Her står der, hvilken HK-lokalafdeling du er medlem af. Du kan også se et danmarkskort her, hvor HK-afdelingerne er tegnet ind.

Vigtigt at vide, før du melder dig ud

Der er nogle ting, det er vigtigt at huske, når du melder dig ud af HK og/eller HK’s a-kasse. Vi har samlet den vigtigste information her på siden nedefor.

Bemærk:
En del forhold er forskellige fra medlem til medlem afhængig af, hvilket område du arbejder indenfor, og hvordan dit medlemskab er sat sammen. Derfor vil vi klart opfordre dig til at kontakte os på telefon, så vi sammen kan sikre, at du har helt styr på, hvad udmeldelsen betyder for lige netop dig. Det er jo ærgerligt først at opdage konsekvenserne, når det er for sent. Ring til os og få styr på, hvad udmeldelse betyder for dig.

Fagforening og a-kasse

Melder du dig ud af både HK fagforening og a-kasse mister du din lønforsikring samt de andre ydelser og fordele, som vi har listet her på siden.

Vær opmærksom på, at du har en billig lønforsikring, når du er medlem af både HK’s a-kasse og HK fagforening – og hvis du er medlem af en af disse sektorer: HK Privat, HK Kommunal eller HK Stat. Forsikringen supplerer dine dagpenge, så du kan få op til 80 % af din løn i 6 måneder, hvis du mister jobbet. Det tager typisk et år at optjene ret til at få penge fra en lønforsikring. Så vil du tegne en ny lønforsikring selv et andet sted, så går der tid, før du kan bruge den.

Vil du være sikker på ikke at miste din lønforsikring, så ring og tal med os, inden du melder dig ud.

Læs mere om lønforsikring

Fagforening

Er du medlem af HK fagforening mister du adgang til:

I HK kan du altid få rådgivning omkring forhold på dit arbejde og hjælp til at løse eventuelle problemer mellem dig og arbejdspladsen. Nogle medlemmer kan desuden få hjælp til at gå i retten, hvis situationen med arbejdspladsen tilspidses og en retssag bliver nødvendig. Det kan være en dyr og uoverskuelig affære selv at skulle betale retssag. Så dit medlemskab hos HK sikrer, at hjælpen altid er inden for rækkevidde, så du ikke behøver at bekymre dig.

Læs mere om juridisk hjælp
HK er en fagforening med fokus på din faglighed. HK er fx med til at udvikle uddannelser og efteruddannelse inden for dit fagområde, og hos HK er det en del af medlemskabet, at du uden ekstrabetaling kan deltage i kurser og arrangementer sammen med andre med samme faglige interesser, som dig.

Se vores kursuskalender og vores onlinekurser 
Er du sikker på, at du får den rigtige løn? I HK kan du få råd og vejledning om lønspørgsmål. Få f.eks. tjekket din lønseddel af os. Du får også adgang til en meget specifik lønstatistik, så du har en ret god ide om, hvorvidt du får den løn, du fortjener.

Tjek lønstatistikken og læs mere om løn
Du får hjælp til at sikre dig, at du har de rette kompetencer til det job, du gerne vil have. HK har rådgivere med speciale i de fagområder, som HK organiserer. Du har også adgang til rigtig mange kurser og arrangementer med fagligt indhold – både fysisk og online.

Læs mere og book karriererådgivning
HK er en såkaldt OK-fagforening. Det betyder, at HK er en fagforening, der aftaler overenskomster. En masse af de regler og aftaler, der gælder på danske arbejdspladser, er aftalt mellem arbejdsgiver og fagforeninger – og står fx ikke i en lov. Det betyder også, at systemet er afhængig af, at vi har stærke fagforeninger. Når du er medlem af en OK-fagforening, er du med til at sikre gode forhold for både dig selv og alle andre.

Læs mere om OK-fagforening
Fordi HK har mange medlemmer, kan HK lave nogle gode aftaler om fx billige forsikringer, bonus på indkøb, oplevelsestilbud mm. Vær især opmærksom på, om du har forsikringer til en lav pris via dit medlemskab af HK, for så stiger prisen, hvis du melder dig ud. Ring derfor og hør, om du mister dine forsikringer ved udmeldelse.

Læs mere om kontante fordele

A-kasse

Er du medlem af HK's a-kasse mister du adgang til:

Dit medlemskab af a-kassen giver dig ret til dagpenge, hvis du mister jobbet og i øvrigt opfylder kravene i loven for at få dagpenge. Dagpengene svarer til op til 90% af din løn, dog maksimalt 19.322 kr. om måneden (2021). Se alle dagpengesatser

Vil du være sikker på ikke at miste retten til dagpenge, så ring og tal med os, inden du melder dig ud.
Retten til efterløn er tæt knyttet til dit medlemskab af a-kassen. Du skal være medlem i et vist antal år, og du skal betale til ordningen. Har du ikke helt styr på reglerne her, kan det koste dig rigtig mange penge.

Vil du være sikker på ikke at miste din ret til efterløn, så ring og tal med os, inden du melder dig ud.

Læs mere om efterløn

For udmeldelse ring til os

Log ind som medlem