Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Et bud på fremtidens vilkår for offentlig ledelse.
At være leder i en kommune eller region i dag kan forekomme som en nærmest umulig balancegang mellem modstridende krav og forventninger. Man er som leder eller chef nødt til at erkende, at opgaven er kompleks, krævende og modsætningsfuld, og at man selv har et stort ansvar for at skabe sit eget ledelsesrum og arbejdsmiljø.
Mange steder bliver jobbet som førstelinjeleder eller chef imidlertid gjort unødvendigt vanskeligt, og det kan og bør der gøres noget ved. Der er brug for at give gode ledere på alle niveauer bedre chancer for at få succes med deres ledelsesopgave – til gavn for borgere, medarbejdere og hele samfundet
Den enkelte organisation kan gøre meget for at give sine ledere bedre betingelser for at lykkes. Især på følgende fem områder er der både behov og mulighed for at lette vejen for de offentlige ledere:
Organisationsændringer, ledelsesreformer og besparelser har betydet, at en del ledere i dag har så mange medarbejdere i direkte reference, at det kan være svært at levere den ledelse af den enkelte, der er brug for. Teamledere eller -koordinatorer kan i nogle tilfælde løfte en del af ledelsesopgaven, men det forudsætter, at de faktisk får de beføjelser og kompetencer, funktionen kræver. Det er desværre langt fra altid tilfældet.
Ingen ledere kan lykkes på egen hånd. Alle er afhængige af et konstruktivt medspil fra side- og ikke mindst overordnede ledere. Det vil sige, at man ikke blot får udstukket opgaver og resultatkrav, men møder hjælpsomhed, helhedstænkning og samarbejdsvilje fra andre ledere. At målet er at spille hinanden bedre. Det er et klart topledelsesansvar at sikre en sådan musketérånd i hele ledelsessystemet.
Kompleksiteten og balancegangene i ledelsesopgaven gør, at man som leder skal være sikker på at kunne få den nødvendige sparring. En del af sparringen vil naturligt være med egen chef, men der er brug for gode alternativer, når chefen ikke er den rette. Det kan f.eks. være ledernetværk, en mentor eller mulighed for at købe ekstern bistand.
Også som leder motiveres man af at kunne bidrage til et højere fælles formål – ikke blot af at holde budgettet eller passe sit eget hjørne af organisationen. Det giver mening og værdi for den enkelte leder at blive inviteret med i vigtige opgaver, projekter og fora, der rækker ud over eget formelle ressort.
At blive fri for forandringer er hverken muligt eller ønskeligt som offentlig leder. Men alle større ændringer har en pris, fordi kendte rutiner forstyrres, og faste relationer brydes op.
Der er behov for at anerkende, at en vis stabilitet og forudsigelighed ikke bare kan have stor betydning for trivsel og produktivitet, men også for en organisations evne til at lære af sine erfaringer og selv løbende udvikle sin opgaveløsning.
Som offentlig leder har du et ansvar for at præge sit eget ledelsesrum og arbejdsmiljø. Du skal udnytte og udfordre de muligheder, du har. Især på tre punkter, er du som leder nødt til selv at træde et skridt frem på banen.
Offentlig ledelse er ikke (længere) et privilegeret, modsætningsfrit job for den dygtige fagperson med et vist administrativ flair. Som leder er du nødt til at tage hele ledelsesopgaven, -rollen og -faget på dig. Herunder også at du i høj grad skal lykkes ved at lede mennesker, relationer og processer i en kompliceret balancegang mellem mange hensyn og interessenter.
Den gode organisation sørger for, at du som leder har en tilpas veldefineret ledelsesopgave, en understøttende ledelseskultur samt god mulighed for sparring. Men alle ledere vil med mellemrum havne i situationer med tåge og tvivl. Her har du som leder selv ansvaret for aktivt at opsøge den nødvendige afklaring og støtte – og for at sige fra opadtil, hvis du opleve, at dine (eller organisationens) grundlæggende værdier bliver udfordret.
Det er en gammeldags opfattelse, at strategiarbejde er topledelsens bord. Alle ledere skal kunne forbinde dagligdagens opgaveløsning med en forståelse af organisationens formål og udvikling på længere sigt. Som leder skal du være så nysgerrig og proaktiv, at du kan klæde dig selv og dine medarbejdere på til fremtidens opgaveløsning og samtidig præge udviklingen f.eks. af de mange nye digitale muligheder.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID