MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Det er overenskomsten, der sikrer dig langt de fleste af de rettigheder, du har.
Illustration: Lars Andersen
Din løn og dine vilkår er bestemt af din overenskomst. Lovgivningen giver nogle minimumsrettigheder, men det er overenskomsten, der sikrer eksempelvis pension, omsorgsdage, seniordage og ekstra ferie.Det er også overenskomsten, der sikrer HK’ere i kommuner og regioner fuld løn i 34 barselsuger, hvor loven kun giver ret til dagpenge.
I Danmark har vi ingen lov for, hvor meget du som minimum skal have i løn. Hvis du skal finde ud af, hvad mindstelønnen er inden for et område, skal du have fat i den overenskomst, der dækker området. Det er fagforeningerne, der forhandler vilkårene i overenskomsten med arbejdsgiverne. Det system kaldes den danske model.
Når du er ansat i en kommune, en fælleskommunal virksomhed eller en region, er du omfattet af HK Kommunals overenskomster med KL og Danske Regioner. Medlemmerne har mulighed for at komme med ideer og forslag til, hvad der skal med til forhandlingerne.
Der er etableret et fagretligt system. Arbejdsretten og faglige voldgifter afgør sager, hvor parterne er uenige. Fx i afskedigelsessager og fortolkning af overenskomster og aftaler. Forligsinstitutionen træder til, hvis parterne ikke kan blive enige om en ny overenskomst.
HK Kommunal har omkring 1200 tillids repræsentanter i kommuner og regioner. De forhandler løn, deltager i MED-udvalg og støtter kolleger i svære situationer. Som tillidsrepræsentant har man nogle særlige rettigheder, blandt andet kan man ikke uden videre blive afskediget, og man har ret til at bruge arbejdstid på at udføre sit hverv.
Få overblikket over de vigtigste begivenheder før, under og efter overenskomstforhandlingerne.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID