I januar næste år skal en særlig taskforce, hovedsageligt bestående af nyansatte vikarer, fjerne sagspukler i Landbrugsstyrelsen. Jeg kan godt forstå, hvis nogen tabte underkæben, da avisen.dk udkom med den historie forleden, især blandt de 39, som blev fyret i sidste måned i Sønderjylland og København.

Det er klart, at regeringens kernevælgere i landbruget bliver glade, når en taskforce sikrer, at landmændene får deres tilskud til tiden. Men hvorfor har man overhovedet gennemført en fyringsrunde, når der er sagspukler? Og hvornår tager regeringen sit ansvar overfor de statslige ansatte lige så seriøst som hensynet til vælgerne?

Det er en hån imod de fyrede medarbejdere, at Landbrugsstyrelsen vil ansætte vikarer i stedet for at anvende de loyale ansattes ressourcer i den nye taskforce. 16 blev fyret i Augustenborg og Tønder plus 5 i den regionale kontrol, og 9 tog imod en frivillig fratrædelse. Vi taler om mennesker med familie og forpligtelser, som med en frisk fyreseddel i hånden nu kan se nye stillingsopslag til deres egne jobs.

Nu må politikerne sætte regnedrengene til at bruge deres Excel-ark. Det er en ommer. Find nu de penge, så vi kan få noget anstændighed tilbage på de statslige arbejdspladser.

Jeg kan ikke lade være med at tænke: Hvornår kommer så meldingen om, at der er varslet pålagt overarbejde? Uanstændigheden vil åbenbart ingen ende tage.