Medlemmerne af HK Kommunal fylder godt op blandt den million mennesker, som har måttet arbejde hjemme, og nu får vi med den nye politiske aftale snart en plan for tilbagevenden til arbejdspladserne. Det glæder vi os meget til. Jeg ved, at mange har ikke har været på arbejdspladsen siden den 11. marts 2020, altså i over et år, og det har været hårdt for mange.

Jeg har ikke glemt jer. Jeg har ikke glemt, hvilken kæmpe indsats I hver dag leverer fra jeres hjemmekontorer. Hver dag løser I store og vigtige opgaver. Opgaver, der er med til at sikre borgere og patienter korrekt sagsbehandling og patientforløb. I er vigtige, og I er med til at sikre et Danmark, der fungerer.

Nu skal vi have vores hverdag tilbage. Fysisk sparring, mulighed for at få og skabe trivsel, mulighed for at udvikle sig og mulighed for at udvikle arbejdspladsen. Midt i glæden over genåbningen skal vi huske, at det er en proces, der ikke forløber af sig selv. 

Jeg har et stort fokus på, at det skal blive en god oplevelse at komme tilbage på arbejdspladsen. Derfor er jeg meget optaget af, at vi husker at respektere og acceptere forskellighed. Forskellighed i, hvordan vi som mennesker reagerer. Ikke to er ens, og derfor skal vi respektere forskellighederne. 

Hold fast i de gode ting, vi har lært, vær en (ekstra) god kollega, vis overbærenhed og omsorg. Jeg vil opfordre til, at I sammen med kolleger og ledere får talt om, hvad I mener der skal til, for at sikre en god tilbagevenden til fysisk fremmøde på arbejdspladsen. 

Nok har vi en af de længste vagter, og nok er den desværre ikke helt slut endnu, men jeg ved, at vi kan klare det. 

Tak for jeres indsats. Sammen er du stærkere.