Sommeren og dermed også sommerferien står for døren, og jeg tror, at mange ligesom jeg glæder sig til at kunne koble af, hygge med familie og venner og bare være. Vi skal bruge ferien til at samle energi ovenpå endnu et mærkeligt halvår. 

Heldigvis ser det ud til, at der er lys for enden af tunnelen. Der er en plan for tilbagevenden til fysisk fremmøde på arbejdspladserne, og det går godt fremad med vaccinationerne på trods af bump på vejen.

Det er vigtigt, at vi kommer godt tilbage med fysisk fremmøde på arbejdspladserne, og at vi accepterer og respekterer, at vi kan reagere forskelligt, fordi vi som mennesker er forskellige. Det er derfor mit håb, at I sammen med kolleger og ledelse får talt om, hvordan I bedst sikrer hensyn til hinanden samtidig med, at der fortsat er fokus på, at kerneopgaverne løses. 

For at give et startskud inviterer HK Kommunal Sydjylland til et medlemsarrangement den 21. juni 2021. Her vil Storm Stensgaard ved et webinar booste vores mentale sundhed og fortælle, hvordan vi kan prioritere omsorgen for det mentale helbred, som en del af en sund livsstil. Vi skal se fremad, tage de gode erfaringer med ændrede arbejdsmåder fra Corona med, når vi kommer fysisk tilbage til arbejdspladsen. Jeg håber I har tilmeldt jer via mithk.dk

Nedlukning men masser af aktivitet


Vi kan se tilbage på et halvår, hvor der blev forhandlet en ny overenskomst på det offentlige område. I HK Kommunal Sydjylland valgte vi at søsatte en relationsbåret urafstemning. I medlemmer tog godt imod initiativet og var med til at sikre, at overenskomsten blev stemt hjem. Vores stemmeprocent var den højeste i landet med hele 66,7% deltagelse. Tak fordi I tog stilling, og tak fordi I stemte.

Foråret har også budt på generalforsamlinger rundt om i klubberne. Denne gang har langt de fleste generalforsamlinger været afholdt virtuelt, og selvom det er en anderledes måde at afvikle generalforsamling på, så har I bakket op om klubberne, TR’erne og demokratiet. Jeg ved, at det har stor betydning med jeres opbakning. 

Jeg glæder mig rigtig meget til efter sommer, at vi igen kan mødes fysisk og jeg kan komme på ud og hilse på så mange af jer som muligt. Høre om jeres gode idéer og om evt. udfordringer, for sammen er du stærkere. 

Med ønsket om en dejlig sommer til jer alle.