For selvom det nu er næsten 10 måneder siden, at Coronaen holdt sit indtog verden over – også på vores arbejdspladser, så er der stadig arbejdspladser, hvor det kniber med Corona-sikring af medarbejderne.

Er det af nærighed, stædighed eller direkte dumhed, når disse arbejdsgivere ikke reagerer og passer bedre på deres medarbejdere? Når de ikke tager ved lære af de mange, mange dygtige arbejdsgivere, der går hele vejen for deres medarbejdere – med hele pakken af plexiglas, håndsprit, afmærkninger, personlige værnemidler, rullende skift imellem at arbejde på arbejdspladsen og derhjemme osv. Hatten af for disse arbejdsgivere, der har forstået alvoren og viser det meget omtalte (og ekstremt vigtige) samfundssind. For det har vi stadig brug for.

 

Hvis du er på en arbejdsplads, hvor du er utryg ved at gå på arbejde, fordi du står ansigt til ansigt med potentiel Corona-smitte, så skal vi gøre noget ved det. Gerne sammen med din arbejdsgiver.

 

Føler du dig utryg? Så lad os sammen gøre noget ved det!

Hvis du er på en arbejdsplads, hvor du er utryg ved at gå på arbejde, fordi du står ansigt til ansigt med potentiel Corona-smitte, så skal vi gøre noget ved det. Gerne sammen med din arbejdsgiver. For jeg håber, du har en chef, som du kan gå direkte til med din bekymring – og med dit ønske om bedre Corona-sikring på arbejdspladsen. Hvis ikke, så kan jeg kun anbefale dig at tage en snak med din tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant, hvis du har sådan en i nærheden. Alternativt kan du altid henvende dig til HK Midt, hvor vi står klar til at hjælpe dig. For det er bestemt kun rimeligt, at du får ordentlige og sikre arbejdsforhold – også og måske især i en periode med en smitsom pandemi som Corona på spil.

 

Jeg håber, du har en chef, som du kan gå direkte til med din bekymring – og med dit ønske om bedre Corona-sikring på arbejdspladsen. Hvis ikke, så kan jeg kun anbefale dig at tage en snak med din tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant, hvis du har sådan en i nærheden. Alternativt kan du altid henvende dig til HK Midt, hvor vi står klar til at hjælpe dig.

 

Vigtigt: Tal sammen og brug hinanden!

Et af de råd, vi ofte giver medlemmerne med, når de henvender sig med Corona-bekymringer, er helt enkelt: Tal sammen og brug hinanden i hverdagen. Opbyg et arbejdsfællesskab på tværs af arbejdsplads og faggrupper. Dyrk det og styrk det, når der er mulighed for det – og brug det aktivt, når der er brug for det. Gå sammen til arbejdsgiveren med jeres bekymringer. Lyt til, hvordan de gør tingene og håndterer Corona på andre arbejdspladser, som I har kontakt til gennem familie, venner og tidligere kolleger.

For der er som bekendt masser af muligheder for at beskytte sig mod Corona. Mange af dem (for eksempel plexiglasset i overskriften) koster ikke mange kroner og er meget nemme at sætte op. Netop derfor undrer det mig meget, når arbejdsgivere af den ene eller anden grund vælger disse løsninger fra.

 

Hos HK Privat Midt har og tager vi gerne bolden, når det handler om at skabe de rette rammer om dit og jeres arbejdsliv – også her i den alt for lange Corona-periode. 

 

Hos HK Privat Midt har og tager vi gerne bolden, når det handler om at skabe de rette rammer om dit og jeres arbejdsliv – også her i den alt for lange Corona-periode. Det gør vi sammen med jer, jeres tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter og jeres arbejdsgivere. For der, hvor det kniber med Corona-sikring af medarbejdere, skal arbejdsgiverne hurtigst mulig på banen. Det fortjener de engagerede medarbejdere, der hver dag trodser Coronaen og udfører deres opgaver.

 

Husk desuden: Brug os. Tag os med på råd, når du har brug for det. HK Privat Midt er der for dig!

 

Mange faglige hilsener

Marianne