Lommeregner, lup og penge på et bord.

 

Familieretshuset, der har flere afdelinger herunder i Ringkøbing og Aalborg, åbnede 1. april 2019 og erstattede Statsforvaltningen. Det hører under Social-, Bolig- og Ældreministeriet og tager sig af juridiske sager om brud i familier – herunder også sager om vold, misbrug og overgreb.

 

Alle var enige om, at tankerne bag det nye familieretlige system var gode. Men finansieringen fulgte ikke helt med. På grund af afvikling af store sagsbunker er bevillingen til Familieretshuset fra 2021 til og med 2025 faldet med cirka 100 millioner kroner.

 

Det er den kontante årsag til fyringerne, og jeg kan kun frygte, at fyringerne kan føre til endnu mere travlhed og længere behandlingstider. Og, at de uafklarede sager kan ende med at optrappe de daglige konflikter i skilsmissefamilier, så børn i sidste ende kommer i klemme.

 

Det kan vi som samfund simpelthen ikke være bekendt, og jeg vil appellere til, at der under behandlingen af Finansloven findes de nødvendige midler for 2024, så de varslede fyringer kan undgås.

 

Jeg er ikke den eneste, der er bekymret for Familieretshusets fremtid. Også Birgitte Arent Eiriksson, der er direktør for tænketanken ’Justitia’, ser ifølge DR med stor bekymring på de varslede 100 fyringer.

 

Jeg kan frygte, at en fyringsrunde, hvor Familieretshuset bliver hårdt ramt på antallet af sagsbehandlere, kan føre til masseflugt blandt de tilbageværende medarbejdere. For hvorfor skal de blive, hvis de ikke kan se grundlaget for at gøre det vigtige arbejde, de er sat til at varetage?                            

Artiklen er opdateret 29. august 2023

Din stemme bliver hørt

Vi er med til at påvirke den politiske dagsorden – og husk det er din sag, vi taler. Vi har tæt kontakt med politikere både lokalt og på landsplan. Hvad end det handler om uddannelsesmuligheder eller pensionsalder, om børnepasning eller offentlig transport, så sikrer vi, at politikerne får viden om, hvordan vores medlemmer bliver påvirket af konkrete politiske forslag. Vi arbejder hver dag for at give dig de bedste muligheder i dit arbejdsliv.