Sparegris på skrivebord med mønter i stabler og diagrammer, der er ved at blive udfyldt.

 

Som formand for HK Stat MidtVest glæder det mig, at regeringen med sit finanslovsforslag lægger op til at tilføre 300 millioner kroner til erhvervsuddannelserne i 2024 og gradvist trappe op til 900 millioner kroner i 2030.

 

Det er et længe ventet løft til erhvervsuddannelserne, som både HK og mange andre har efterlyst i årevis. Jeg er helt med på, at skolerne faktisk har en stor del af pengene i dag. Men det er i midlertidige puljer og ikke som varige midler. Det bliver det nu.

 

Selvom pengene ikke fylder det gabende hul i kassen på skolerne helt op efter årevis med besparelser gennem blandt andet det omdiskuterede omprioriteringsbidrag – ja så er det virkelig rart og meget tiltrængt, at regeringen nu går fra snak til at sætte permanente penge af.

 

Der skal nemlig stærke og attraktive uddannelser til, hvis vi skal have flere faglærte i fremtiden. Faglærte, som er afgørende for blandt andet ambitionerne for den grønne omstilling og den fortsatte digitale udvikling.

 

Jeg glæder mig også over, at der i finanslovsforslaget bliver givet en økonomisk håndsrækning til politi og domstole – to områder af velfærdssamfundet, hvor HK’erne er med til at gøre en stor forskel, og hvor tilførslen af midler forhåbentlig vil skabe flere HK-jobs. For en del af rekrutteringsudfordringerne i det offentlige bør jo netop løses ved at lade HK’erne tage de administrative opgaver, så andre faggrupper kan koncentrere sig om deres kerneopgaver.

 

Derfor kan jeg heller ikke forstå, at der i finanslovsforslaget bliver lagt op til flere administrative spareøvelser – spareøvelserne ender jo bare med at skubbe HK-opgaver over til andre faggrupper.

 

Drop nu de fastlåste forestillinger om kolde og varme hænder og anerkend de administrative medarbejdere som nøglemedarbejdere i vores velfærdsorganisationer.

Artiklen er opdateret 14. september 2023

Din stemme bliver hørt

Vi er med til at påvirke den politiske dagsorden – og husk det er din sag, vi taler. Vi har tæt kontakt med politikere både lokalt og på landsplan. Hvad end det handler om uddannelsesmuligheder eller pensionsalder, om børnepasning eller offentlig transport, så sikrer vi, at politikerne får viden om, hvordan vores medlemmer bliver påvirket af konkrete politiske forslag. Vi arbejder hver dag for at give dig de bedste muligheder i dit arbejdsliv.