Hænder, der skærmer små blå menneske figurer af pap på skrivebord

 

Som formand for HK Stat MidtVest glæder det mig, at justitsminister Peter Hummelgaard reagerer på vores bekymring og nu tager skridt mod bedre beskyttelse af kernemedarbejdere, som ministeren selv formulerer det.

 

HK sendte 1. september 2023 et åbent brev til regeringen og justitsministeren sammen med Politiforbundet, FOA, Fængselsforbundet, Dansk Sygeplejeråd, Danmarks Lærerforening og Dansk Socialrådgiverforening.

 

I brevet gjorde vi opmærksomme på, at vores medlemmer i stigende grad oplever chikane, blandt andet på sociale medier.

 

Chikane, der kan medføre sygemeldinger, arbejdsskader og i nogle tilfælde PTSD.

 

Derfor er det godt, at justitsministeren og regeringen med sit kommende lovforslag vil "begrænse adgangen til oplysninger i rent personlige og personalemæssige forhold”.

 

Det kan nemlig betyde en mere tryg hverdag for offentligt ansatte, der i dag må lide under, at beskyttelsen af dem i forhold til lyd- og videooptagelser, deling og genkendelse på digitale medier ikke er tidssvarende.

 

Via aktindsigt har borgerne, som det er nu, mulighed for at forfølge, chikanere og hævne sig på offentligt ansatte. Der findes eksempler på, at borgere ved aktindsigt i personalemapper har fået udleveret ikke blot det fulde navn på en offentlig ansat, men også oplysninger om løn, kurser, bibeskæftigelse, skolegang og uddannelsesforløb.

 

En bedre beskyttelse af offentligt ansatte ved aktindsigt vil betyde, at de kan være langt mere trygge i deres hverdag, fordi de ikke vil opleve, at deres navn for eksempel kan blive udleveret, og at man så efterfølgende kan finde deres navn ude i det offentlige rum.

 

Så vi glæder os over initiativet fra justitsministeren og vil se nærmere på detaljerne i forslaget.

Artiklen er opdateret 18. oktober 2023

Din stemme bliver hørt

Vi er med til at påvirke den politiske dagsorden – og husk det er din sag, vi taler. Vi har tæt kontakt med politikere både lokalt og på landsplan. Hvad end det handler om uddannelsesmuligheder eller pensionsalder, om børnepasning eller offentlig transport, så sikrer vi, at politikerne får viden om, hvordan vores medlemmer bliver påvirket af konkrete politiske forslag. Vi arbejder hver dag for at give dig de bedste muligheder i dit arbejdsliv.