Helle Kornum

helle kornum

Har du oplevet barrierer for at gå i gang med uddannelse?

- Nej, ikke umiddelbart. Jeg havde lyst til at lære noget nyt, for vores fag er udsat, og derfor synes jeg, det er vigtigt at få nogle flere kompetencer. Min leder bakker mig heldigvis op. Vi får fri den dag, vi er i skole, men vores arbejdsopgaver forsvinder jo ikke, så da jeg gik i skole, løb jeg stærkere de andre dage. Lektier og opgaver lavede jeg i min fritid. Men det var okay, at jeg havde mere travlt i den periode, for jeg ser uddannelsen som en investering i min fremtid. Selvom jeg havde travlt, gav jeg mig selv tid til at løbe ture med mine veninder. Det er så vigtigt at få et afbræk fra det hele, og faktisk fik jeg flere af de bedste ideer til mine studieopgaver, når jeg var ude at løbe eller gå, siger Helle Kornum. 

Hvem: Helle Kornum
Job: Studieadministrativ medarbejder, studieadministration og HR, UC Syd
Uddannelse: Kontorassistent
Efteruddannelse: Akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration, afsluttet i december 2017
Finansiering af efteruddannelse: Betalt af arbejdsgiver

Hvad er den største gevinst ved uddannelse?

- Jeg har haft nogle moduler, som har været helt vildt spændende og brugbare. For eksempel har jeg haft et modul i kommunikation, hvor jeg lærte at kommunikere tydeligt og skære ind til benet, og jeg har haft et modul i psykologi, som jeg blandt andet har glæde af i min rolle som elevansvarlig. Jeg tror også, at uddannelsen er en fordel for mig, hvis der kommer nedskæringer, og jeg skal ud og søge nyt job. Uddannelsen signalerer, at jeg er omstillingsparat og fokuseret på at udvikle mig.

Har uddannelse givet dig nye muligheder?

- Jeg syntes, at kommunikationsmodulet var interessant, og det gav mig nogle kompetencer, så jeg kunne sætte mig selv i spil til netop kommunikationsopgaver. Jeg har også sagt, at jeg gerne vil have flere af dem. Men det jeg har lært, bruger jeg også til de opgaver, jeg havde i forvejen, siger Helle Kornum. 

 

Ann Dyreborg Reichstein

Ann Reichstein

Oplevede du barrierer for at gå i gang med uddannelse?

- Nej, faktisk ikke. Jeg har også en leder, som gerne ser, at vi efteruddanner os. Det kræver selvfølgelig lidt ekstra af en selv at tage en uddannelse ved siden af arbejdet, men jeg tænker altid, at det skal jeg nok klare. Da jeg tog min seneste uddannelse, fløj vi fra Aalborg til København hver fjortende dag. Vi fløj tidligt om morgenen og kom hjem om aftenen, men jeg syntes ikke, det var hårdt, fordi uddannelsen var så spændende og brugbar. Jeg satte autosvar på min mail, de dage jeg var i skole, men når vi havde pauser, svarede jeg alligevel på de vigtigste mails og opkald. Resten af mine opgaver løste jeg ugens andre dage, siger Ann Dyreborg Reichstein.

Hvem: Ann Dyreborg Reichstein
Job: Salgskoordinator på Professionshøjskolen UCN i Aalborg
Uddannelse: Kontorassistent
Efteruddannelse: Forskellige moduler på både akademiuddannelser og diplomuddannelser. Senest modulet Digitale forandringsprocesser i offentlig forvaltning og administration.
Finansiering af seneste uddannelse: Den statslige Kompetencefond

Hvad er den største gevinst ved uddannelse?

- Jeg brænder for udviklingsopgaver og ikke for drift, og på grund af min uddannelse har jeg fået flere af de opgaver, jeg synes er allermest spændende. For nogle år siden fik vi en softwarerobot på mit job. Robotten sørger blandt andet for lokalebookinger til alle undervisningsforløb. Jeg var med i processen fra starten, men jeg kunne godt tænke mig at vide endnu mere. Derfor valgte jeg at uddanne mig i digitale forandringsprocesser. Uddannelsen har været en kæmpe gevinst for mig, for nu er jeg mere bevidst om, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi udvikler robotten. Mit råd til andre er, at hvis du vil have de spændende opgaver på jobbet, så må du uddanne og udvikle dig.

Har uddannelse givet dig nye muligheder?

- Uddannelse har givet mig bedre selvtillid og faglig ballast i rygsækken. Jeg tør melde ind på de spændende opgaver, og jeg er blevet mere udviklingsmindet. Fremtidens HK’er sidder ikke bare og drifter, vores opgaver udvikler sig hele tiden, og derfor er det vigtigt, at jeg også udvikler mig, siger Ann Dyreborg Reichstein.

 

Dorthe Thomsen  

Dorthe Thomsen

Oplevede du barrierer for at gå i gang med uddannelse?

- Ikke rigtigt. Min chef er utrolig støttende og har faktisk en forventning om, at vi efteruddanner os. Digitalisering ændrer vores arbejdsopgaver, og derfor er det vigtigt, vi udvikler os, mener han. Vi får altid fleks, når vi er i skole, også selvom det er om aftenen. Lektier og opgaver skal vi godt nok lave i vores fritid, og derfor har jeg aftalt med mig selv, at jeg maksimalt må bruge seks timer om ugen i gennemsnit på det. På den måde kan jeg holde fri med god samvittighed. Når du vælger uddannelse, skal du gøre op med dig selv, hvad du har overskud til lige nu. Hvis du har 3 små børn, der aldrig sover om natten, kan det være, du skal starte i det små. Du kan for eksempel tage et kort kursus gennem HK. Bare det at du kommer væk fra rutinen, møder nogle andre mennesker og får nye redskaber, kan gøre en forskel for dig, siger Dorthe Thomsen.

Hvem: Dorthe Thomsen
Stilling: Regnskabsmedarbejder, AU Økonomi og Bygninger, Rejsegruppen
Uddannelse: Kontorassistent
Efteruddannelse: Afslutter snart en akademiuddannelse i økonomi og ressourcestyring
Finansiering af efteruddannelse: Nogle af modulerne er finansieret af Den statslige Kompetencefond, resten af AU

Hvad er den største gevinst ved uddannelse?

- Jeg har udviklet mig, og jeg er blevet bedre til at se nye muligheder og analysere mig frem til løsningsforslag. Min faglige profil er også blevet stærkere, og jeg har fået større viden om, hvordan organisationen og økonomien er opbygget på min arbejdsplads. Jeg har også fået et godt netværk på studiet. Det er mange af de samme, jeg har fulgtes med det meste af vejen. Det er spændende at få en forståelse for, hvordan de gør på andre arbejdspladser.

Har uddannelse givet dig nye muligheder?

- Vi digitaliserer alt på mit job, og jeg tror, at jeg er bedre rustet til forandringerne på grund af min uddannelse. Jeg tør også byde ind på flere spændende projekter. Jeg har fået et højere refleksionsniveau, og jeg kan se, hvilke udfordringer digitaliseringsprocessen kan give, og hvad vi kan gøre for at imødekomme dem, siger Dorthe Thomsen.

LÆS OGSÅSådan har Pernille med succes motiveret kollegerne til at uddanne sig

Kom i form til fremtidens job

- og bliv kompetent til tiden