Fra den 1. august er det efter planen slut med opfordringen om at arbejde hjemme i videst muligt omfang. Og allerede fra fredag den 21. maj åbner flere og flere arbejdspladser for fysisk fremmøde.

Det er resultatet af den seneste genåbningsplan, som størstedelen af Folketingets partier står bag.

LÆS OGSÅ 5 gode råd til at komme tilbage på jobbet 

For Lene Roed, formand for HK Kommunal, er det essentielt, at det kommer til at ske med et stort hensyn til medarbejderne.

- Det er vigtigt at medarbejderne føler sig trygge i den gradvise genåbning. Det er et stort tema i de snakke jeg har med medlemmerne, at der bliver lyttet til de bekymringer man kan have for at vende tilbage til en hverdag, som i mange måneder ikke har været mulig.

HK'erne har været frontkæmpere

Ifølge Lene Roed har de seneste mange måneder igen bekræftet, at HK'erne i særlig høj grad er omstillingsparate.

- Vi skal huske at holde fast i mange af de virkelig gode ting, som corona-pandemien har vist os. HK’erne i kommuner og regioner har været frontkæmpere i at holde gang i velfærden i en meget svær periode. I har vist fleksibilitet, været omstillingsparate og har bidraget hvor I har haft mulighed for det, lyder det fra formanden.

Hjemmearbejde kommet for at blive

Ifølge Lene Roed er det dog ikke slut med hjemmearbejde fra 1. august. For både arbejdsgivere og medarbejdere har fået øjnene op for de gode ting ved at kunne sidde hjemme og arbejde.

- Men der hviler et tungt ansvar for at bevare og styrke de faglige og sociale fællesskaber under nye, fleksible og digitale former for arbejdsliv. Det ansvar gælder regeringen. Det gælder arbejdsgiverne. Og det gælder os i fagforeningerne.

LÆS OGSÅ Forskningsprojekt: Hjemmearbejde tærer på trivslen

Det har partierne aftalt

Planen for gradvis normalisering af fysisk fremmøde på arbejdspladser for medarbejdere, der i dag arbejder hjemme, er skruet sammen i tre trin.
  • 21. maj 2021: 20 procent fysisk fremmøde
  • 14. juni 2021: 50 procent fysisk fremmøde
  • 1. august 2021: 100 procent fysisk fremmøde