For mange har vinteren og starten af foråret betydet hjemmearbejde i meget stort omfang. Timerne på kontoret med kollegerne har ikke fyldt meget i hverdagen, men med udsigten til et mere og mere åbent samfund, kommer mange med garanti til at vende tilbage til en mere “normal” hverdag.

Det er dog ikke nødvendigvis en dans på røde roser at gå fra hjemmekontoret til at være omgivet af kolleger igen.

Derfor har vi bedt HK’s eksperter i arbejdsmiljø om at komme med 5 gode råd til dig, der kan se frem til at vende tilbage til arbejdspladsen.

 • Afstem realistiske forventninger med din leder
  Når vi vender tilbage på arbejdspladsen, kan vi komme til at sætte tempoet op i arbejdet og forsøge at nå alle de ting, der blev måske har været på hold. Tal med din leder om, hvad der er realistisk for dig at nå, og hvad de vigtigste opgaver i arbejdet er – hvad skal du prioritere? Aftal gerne, hvilke opgaver der er SKAL-opgaver, og hvilke der er KAN-opgaver.
 • Vær en (ekstra) god kollega
  Vis tolerance og fleksibilitet overfor dine kolleger. De har sikkert også været under pres og synes måske, det er svært, at tingene igen-igen vender tilbage til ”normalen”. Tal med kollegerne om, hvordan I har haft det under den seneste nedlukning. Spørg til dem og hjælp hinanden med at komme godt i gang igen. Acceptér, at vi måske ikke kommer op i et højt gear igen lige med det samme.
 • Begynd og afslut arbejdsdagen på en god måde
  Hjælp dig selv med at sætte rammer for din arbejdsdag og start dagen op med at overveje: Hvad er det vigtigste, jeg skal nå i dag? Slut dagen af med at overveje: Hvad var det vigtigste, jeg fik gjort i dag? Hvad skal jeg nå i morgen? Hold fri, når du ikke er på arbejde.
 • Vis overbærenhed og omsorg overfor dig selv
  Acceptér, at det har været og er en udfordrende tid, som trækker store veksler på vores energi og humør. Forvent ikke for meget af dig selv, men acceptér, at du måske ikke arbejder så hurtigt eller godt, som du plejer. Giv din krop omsorg og opmærksomhed – hold pauser og mærk, hvad du har brug for.
 • Tag den vigtige læring med dig og hold fast i nye vaner
  Hvad har fungeret godt under den seneste nedlukning? Hvad har du savnet? Og hvad har du nydt? Måske har du lært nogle vigtige ting om din måde at arbejde effektivt på, som du kan tage med dig? Måske kan I i teamet tale om, hvad I har lært om jeres samarbejde, og om der er noget, I vil gøre anderledes fremadrettet?

Få de gode råd som plakat

Hvis du vil dele de gode råd med dine kolleger har vi lavet dem som plakater du kan downloade og printe ud - til kantinen eller til din arbejdsplads. 

Download som A3 (pdf)

Download som A4 (pdf)

Download flyer (pdf)