rita og ulla

HK Stats formand Rita Bundgaard (t.v.) sammen med den nykårede næstformand Ulla Moth-Lund Christensen. Foto: Hung Tien Vu

For få uger siden blev Rita Bundgaard genvalgt som formand for CFU og dermed chefforhandler for alle statens ansatte de kommende to år. I dag genvalgte de delegerede på HK Stats kongres den erfarne, 60-årige fagforeningskvinde til at stå i spidsen for HK’s mindste sektor for en ny 3-årig periode. 

- 1000 tak – ikke mindst for de mange år, vi allerede har arbejdet sammen. Jeg ser frem til endnu tre år, hvor vi skal arbejde sammen om at forbedre vilkårene for HK Stats medlemmer, lød det fra en glad formand. Rita Bundgaard blev valgt uden modkandidater på den virtuelle kongres. Kongressen blev afviklet fra et opbygget studie på Hotel Nyborg Strand.

LÆS OGSÅ: Væk med grønthøster og misbrug af vikarer

Kort efter stod det efter afstemning med 200 deltagende delegerede klart, at Ulla Moth-Lund Christensen vandt valget om at blive HK Stats nye næstformand efter Peter Raben. 142 stemte for Ulla Moth-Lund Christensen, mens 54 stemte på Nina Sundmand Ottesen. Der var 4 blanke stemmer.

Ulla Moth-Lund Christensen takkede sin modkandidat efter en lang valgkamp. Til de delegerede på kongressen sagde hun blandt andet:

- Tusind tak for tilliden og for æren. Tak for, at jeg får lov til som HK Stats næstformand at sætte ord på vores faglighed. De bedste løsninger skaber vi sammen. 

En værdikriger takker af

Ulla tager over efter Peter Raben, der har været næstformand gennem de seneste 9 år. 

- Du har været HK Stats næstformand og min wingman i 9 år. Og før det var du en engageret tillidsrepræsentant og medlem af afdelingssektorbestyrelsen i HK Stat Hovedstaden. Du har aftjent din værnepligt, sagde Rita Bundgaard, da hun efter valgene tog afsked med Peter Raben.

LÆS OGSÅ: Forudsætningen for sejr var og er solidaritet

Henvendt til de delegerede sagde hun:
- I har med Peter haft en stærk engageret næstformand i HK Stat. Peter har en utrolig stor sans for retfærdighed, og uretfærdigheder gør ham vred. Store og små. Det har igennem årene givet ham et utroligt drive i forhold til at engagere sig i HK Stats fagpolitiske arbejde og ikke mindst i det nære samarbejde med medlemmer og tillidsvalgte.