Faglig chef i HK Handel, Stephan AggerFaglig chef i HK Handel, Stephan Agger, opfordrer alle mellemledere, der bliver skemalagt for mange timer, om at henvende sig hurtigst muligt. Foto: Simon Klein Knudsen. 


Er du mellemleder, og oplever du, at din vagtplan bliver skemalagt med mere end 37 timer om ugen, er det et brud på overenskomsten.
Det mener HK Handel, der har indledt en sag mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver, der bl.a. repræsenterer Aldi, hvor problemet tog til sidste år, da virksomheden begyndte at skemalægge ansatte med 42 timer i stedet for 37 timer.

- Virksomhederne skruer voldsomt op for arbejdstiden og forventer, at de ansatte skal arbejde ud over det, der er aftalt i overenskomsterne. Vi hører endda, at de nogle steder siger, det er efter aftale med HK, siger faglig chef i HK Handel, Stephan Agger, og fortsætter:

- Vi vil gerne slå fast, at det overhovedet ikke er tilfældet, og at overenskomstens normale arbejdstid på 37 timer er det, der er gældende, siger han.

Kontakt os hurtigst muligt

HK Handels faglige chef opfordrer samtidig alle, som oplever at få planlagt arbejdstid ud over 37 timer, til at tage fat i HK med det samme.

- Det her er et problem, vi skal have gjort noget ved, og det kan vi kun gøre, hvis vi ved, hvor omfattende det er. Derfor er det vigtigt, at vi hører fra medlemmer, der sidder i den situation, siger han.

Sådan kontakter du HK

Er du blevet skemalagt med mere end 37 timer om ugen i gennemsnit, skal du kontakte din lokale afdeling i HK Handel på tlf. 7011 4545. Du kan også finde din lokale afdeling her.

Læs også

HK Handel: Mellemledernes arbejdstid bryder reglerne

Sådan er din arbejdstid i handelsbranchen