FOTO: ANCA GABRIELA ZOSIN

På et overtegnet kursus en aften i september 2021 mødtes en snes HK’ere fra Grafisk Kommunikation Hovedstaden for at lære at lave virkelighedstro blomster af papir. 

En håndværkstrend blandt flere, som de seneste mange måneders hjemmearbejde og alenetid i coronaens skygge har sat skub i.

- Det gik super godt. Det var en dygtig underviser, og folk var meget tilfredse og glade. Det var også et rigtig godt netværksarrangement, hvor man kunne sidde og snakke og lave noget imens, husker Christa Puch Nielsen, forperson for HK Grafisk Kommunikation Hovedstaden. 

Åbne arme

Kurset blev arrangeret efter konkret ønske fra et medlem, som havde hørt om underviseren og henvendt sig til brancheklubbens bestyrelse.

- Hvis folk vil tage aktiv del i deres brancheklub og byde ind på den måde, så tager vi imod det med åbne arme, siger Christa. 

Hun oplyser, at medlemmet sågar selv havde stået for at arrangere kurset efterfølgende – med bistand fra brancheklubben.

- Vi kan se, at medlemmerne får et andet syn på brancheklubbens muligheder for netværk, når de involverer sig som medarrangør fremfor blot at være passive deltagere, siger hun og understreger, at det ikke kun er kreative kurser om papirblomster, man kan byde ind med. 

- Når medlemmerne melder sig på banen, giver det også et mere nuanceret kursusudbud, som afspejler de mange fagligheder, vores medlemmer repræsenterer. Gode idéer kan derfor også handle om helt andre ting som UX (User experience, red.) eller design af videotemplates.

Jo flere, jo bedre

- Jo flere der byder ind, jo bedre, istemmer Pia Møller Hansen, formand for laborant-brancheklubben DL-F Hovedstaden.

- Det er tit de samme mennesker, der sidder i bestyrelsen i mange år, så det giver en anden energi, når vores medlemmer byder ind. Jeg tror da også, at folk synes, det er lidt fedt, når det er ”deres” foredrag, vi holder, siger hun.

Lignende toner lyder fra Samdata\HK Hovedstaden-formand Jette Jensen.

- Vi har afholdt et kursus om it-sikkerhed på baggrund af, at nogle medlemmer var meget interesserede i sikkerheden på deres private pc. Vi har også arrangeret et Linux-kursus efter en medlemshenvendelse, men det endte desværre med at blive aflyst på grund af for få deltagere, siger hun.

- Vi talte faktisk om emnet på vores nylige årsmøde, for det er svært at blive ved med at finde på. Hvad har vores medlemmer lyst til at bruge tid på, hvad vil de gerne lære om? Vi har planer om at begynde at bruge vores Facebook-side meget mere aktivt til at indhente ideer.

Har du et ønske til et kursus eller foredrag?

På imi.hk.dk finder du kontaktinformation til vores brancheklubber. Er du ikke med i en brancheklub, er du altid velkommen til sende din idé til Stine Vangdrup ved at klikke HER