kvinde læser

Foto: Mostphotos

Tirsdag den 1. februar 2022 bliver der fyldt 2,1 millioner kroner i HK Stats pulje i Den Statslige Kompetencefond, og fra klokken 10 er der åbent for ansøgninger. Men vil du have del i uddannelsesmidlerne, skal du være hurtig, for erfaringen viser, at puljen tømmes inden for en dag.  

- Vi kan se, at der blandt vores medlemmer er meget stor interesse for at søge om midler til kompetenceudvikling igennem kompetencefonden. Så min opfordring er helt klart: Gå ind og søg, så snart fonden åbner, siger uddannelsespolitisk konsulent i HK Stat Patrick Terman-Andreasen.

Du kan søge om støtte op til 25.000 kroner om året til dækning af uddannelsesgebyr, bøger, transport og ophold.

Supplement til arbejdspladsens finansiering

Skulle du ikke nå at komme i betragtning til fondsmidlerne denne gang, skal du dog ikke give op, siger Patrick Terman-Andreasen. For midlerne i Kompetencefonden er et supplement til den kompetenceudvikling, der skal finansieres ude på den enkelte arbejdsplads.

- Når du ikke at få midler igennem kompetencefonden, så gå til din leder og få din arbejdsplads til at betale for efteruddannelsen, lyder rådet fra uddannelseskonsulenten.

Det søger HK'erne støtte til

Næsten en fjerdedel af de HK'ere, der har fået støtte til aktiviteter i perioden juni 2021 til januar 2022, har valgt uddannelse eller kurser inden for administration og forvaltning. 15 procent har dygtiggjort sig indenfor told- og skattefaglighed, mens 'kommunikation' og 'strategi, organisation og proces' står for hver cirka 10 procent.

Den aktivitet, som flest, næsten halvdelen, søger støtte til, er diplommoduler, mens akademimoduler er på andenpladsen med knap 30 procent.

Skatteforvaltningen er den arbejdsplads, som tog langt den største bid af fondsmidlerne i den seneste periode. Her blev der givet 187 tilsagn til kompetenceudvikling. På anden- og tredjepladsen er Statens It og Banedanmark med 19 og 17 tilsagn.

I alt blev der i perioden uddelt 6,6 millioner kroner fra HK Stats pulje i kompetencefonden.

Er du i tvivl om, hvad du skal søge støtte til? Prøv HK Stats kompetencehjul eller ring til Karrieretelefonen!

 

Sådan ansøger du Den Statslige Kompetencefond

  1. Find pris, start- og slutdatoer samt et link til den aktivitet, du gerne vil have støtte til
  2. Lav en aftale med din leder, der i sidste ende skal godkende din ansøgning
  3. Opret en bruger, udfyld og indsend din ansøgning på kompetenceudvikling.dk/fonden

 

Nye kompetencemidler 3 gange om året

I 2022 fyldes der penge i puljerne:

  • Tirsdag d. 1. februar kl. 10
  • Tirsdag d. 7. juni kl. 10
  • Tirsdag d. 4. oktober kl. 10

KILDE: Den Statslige Kompetencefond