Det er vigtigt for Ditte Durin Meinertz ikke kun at sidde med driftsopgaver - så kommer hun hurtigt til at kede sig, siger hun.

Foto: Mark Knudsen

Du er lige tiltrådt den 1. februar, hvordan endte du hos Ørsted?

Jeg var elev hos Ørsted under min uddannelse, så jeg har egentlig kun været væk i halvandet år. Jeg er uddannet fra U Nord inden for kontor med speciale i økonomi, og nu er jeg tilbage i den afdeling, hvor jeg startede, nemlig Back Office der sidder med global billing og anden support af forretningen.

Hvad syntes du bedst om at lave, da du var her som elev?

Udvikling, tror jeg. Jeg er også ansat i en udviklingsstilling nu. Jeg synes, det sjove er at arbejde med, hvordan man kan optimere ting. Lige da jeg startede, sad jeg med noget rigtig simpel fakturering, hvilket vi fik lavet en ”robot” til relativt kort tid efter. I stedet for at jeg skulle sidde og taste, var det nu en kode, der lavede arbejdet. Det var nok første gang, jeg selv deltog i optimeringen af en proces. 

Hvorfor tiltrækkes du af udvikling?

Generelt er jeg bare en udviklings-afviklings-person. Jeg gider godt bygge igloen, men jeg gider ikke lege med den bagefter. Jeg synes, det er sjovt at sætte skub i ting, men jeg kan hurtigt kede mig. Derfor er det vigtigt for mig ikke kun at sidde med drift, for jeg trives af natur ikke med at gøre det samme igen og igen. Lige nu sidder jeg blandt andet og hjælper Global Billing-teamet med at optimere deres processer og gøre dem mere ”compliant” i de enkelte lande, og i den proces skal jeg opsøge viden hos en række kolleger og samle det hele. Det synes jeg er spændende.  Men når jeg er færdig, vil jeg også rigtig gerne aflevere det og komme videre med nye opgaver. 

Ørsteds store fokus på diversitet betyder meget for Ditte Durin Meinertz' jobglæde.

Hvorfor ville du gerne arbejde hos lige præcis Ørsted? 

Grundlæggende passer min personlighed rigtig godt med Ørsted. Måden vi arbejder på her er også måden, jeg fungerer på som menneske. Det hele går lidt hurtigere, der er et godt drive. Mange af mine menneskelige holdepunkter og synspunkter deler jeg også med Ørsted. Både i forhold til bæredygtighed og fordi Ørsted en virksomhed, der lægger meget vægt på at fremme diversitet. Jeg er selv et heteroseksuelt menneske med et skandinavisk udseende og synes ikke, jeg skal råbe højest om, at der skal være plads til alle. For jeg har ikke prøvet, at der ikke var plads til mig. Men vi må alle gerne skubbe lidt på for, at alle får lov til at være her. 

Hvad er du god til i dit job?

Jeg tror, jeg er god til at bruge min kreative side. Men måske på en anden måde, end man ville tro. Jeg var ret kreativ som barn, og folk har altid troet, jeg ville blive maler eller sådan noget. Jeg tror, at det, jeg er god til, er at se anderledes på tingene end mange andre inden for min branche. Hvis vi for eksempel ikke lige ved, hvordan vi skal sætte noget op i systemet, så kan jeg tit komme med et meget umiddelbart syn på det. Ligesom når børn nogle gange stiller de mest umiddelbare spørgsmål.

Hvad giver dig glæde i din arbejdsdag?

Når vi lykkes som hold. Jeg er del af en projektgruppe, som arbejder på små projekter. Lige nu arbejder vi blandt andet på at få simple fakturaforespørgsler ind i et system, så vi kan gøre processen mindre manuel. Når vi lykkes med noget, giver holdfølelsen mig sådan en ”nå ja, det er derfor, vi er her”. Lidt ligesom et fodboldhold får man følelsen af, at vi vandt – sammen.

Synes du, det føles bedre end at lykkes selv?

Jeg tror ikke, at man kan lykkes selv. Du lykkes aldrig som ene mand på noget. I hvert fald ikke på den måde, jeg arbejder. For jeg er aldrig alene om det.

 

Ditte Durin Meinertz

Jobtitel: Back Office Specialist
Ansat siden: Februar 2022
 
KORT OM ØRSTED
Lokalitet: Gentofte
Antal ansatte: Cirka 3.000 i Gentofte
Overenskomst: Ja
Tillidsrepræsentant: Nej.