Kvinde i gang med havearbejde. Hun smiler og står med en bakke blomster til udplantning

Arkivfoto: Colourbox

Når du er ansat i en kommune eller region, har du på grund af enten HK's overenskomster eller lokale aftaler ret til en række fridage, som ansatte i det private erhvervsliv ikke har. I år falder nogle dage lidt anderledes, da flere af dem ligger på en søndag.

Store bededag

Er næste helligdag i kalenderen og dermed en fridag. Den falder fredag den 13. maj, så du kan se frem til en forlænget weekend.

1. MAJ

I år ligger 1. maj på en søndag, så medmindre du arbejder om søndagen, får du ikke ekstra fri i forbindelse med 1. maj i år.

KRISTI HIMMELFARTSDAG

En af de dage, der altid giver fri, og den falder i år torsdag den 26. maj.

GRUNDLOVSDAG

Grundlovsdag den 5. juni falder i år på en søndag, så medmindre du arbejder om søndagen, får du ikke ekstra fri på grundlovsdag i år.

2. PINSEDAG

Du bliver dog ikke snydt for en forlænget weekend. Anden pinsedag falder nemlig altid på en mandag, og i år er det mandag den 6. juni.

Efter forårets helligdage må du væbne dig med lidt tålmodig indtil slutningen af året (men husk selvfølgelig at holde den ferie, du har ret til!) .

JUL OG NYTÅR

Arbejdsgiver- eller lønmodtagerjul? Det er altid det store spørgsmål. Desværre står julen i arbejdsgiverens tegn, da flere fri- og helligdage også i år ligger i weekenderne.

  • Lørdag den 24. december (juleaftensdag, fridag i langt de fleste overenskomster )
  • Søndag den 25. december (1. juledag, helligdag)
  • Mandag den 26. december (2. juledag, helligdag)
  • Lørdag den 31. december (nytårsaftensdag, fridag i langt de fleste overenskomster)
  • Søndag den 1. januar (nytårsdag, helligdag)

... WEEKENDERNE ER DER STADIG

Udover de ovennævnte fridage, er der naturligvis stadig weekenderne, som der er 52 af i 2022. Hertil kommer dine fem lovbestemte ferieuger. Og så har overenskomsterne jo også sikret dig og kollegerne en 6. ferieuge.