Hovedindgangen Odsherred Kommune

Foto: Odsherred Kommune

Ordningen hvor HK’erne i Odsherred Kommune de seneste år har holdt fri om fredagen og fordelt deres 37 arbejdstimer ud over ugens første fire dage, skal nu gøres permanent. 4-dages ugen blev indført som et 3-årigt forsøg, og det har været en stor succes.

Kamilla Sine Hartmann, som er projektleder i kommunen, siger til Kommunen.dk:

- Medarbejderne har været rigtig glade for den her fleksibilitet, der blev aftalt ind i en fire dages arbejdsuge. Fokusset har været på de enkelte medarbejdere, der har fået en større indflydelse på deres arbejdstilrettelæggelse.

Mere fleksibel ordning

Selv om arbejdsugen er reduceret, er arbejdstiden fastholdt. Det betyder, at arbejdstiden fra fredagen er rykket over på ugens fire første dage.
Fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Odsherred Kommune, Eva Haupt Jørgensen, er glad for at kunne gøre ordningen permanent.

Hun fortæller til P4 Sjælland, at de tre sammenhængende fridage gør noget godt for restitutionen.

- Vi har jo længere dage i løbet af de første fire dage, derfor kan vi se, at de tre fridage gør meget godt. Jeg tror, at ordningen bliver mere fri end nu, så man selv kan tilrettelægge, hvor man vil have sin fridag, forklarer hun.

 

Læs videre: 

Louise arbejder kun fire dage om ugen: Jeg går aldrig tilbage til det gamle

Fire dages arbejdsuge: Nu springer Solrød med på vognen