Daniel Kuborovic

På årets folkemøde inviterer HK Stat til debat om statens rolle i forhold til at åbne arbejdspladserne for mennesker med psykiske diagnoser. Foto: Mikkel Østergaard.  

I februar i år stod studiesekretær Daniel Kuburovic frem i HK Stats medier og fortalte om sin diagnose, ADD. Det er en opmærksomhedsforstyrrelse i familie med ADHD.

Udover at skabe synlighed og gøre op med fordomme om mennesker med psykiske diagnoser ville den 32-årige HK’er fra VUC & HF Klar i Ringsted slå et slag for at få dannet et netværk for ligesindede. Dét mål blev hurtigt indfriet med hjælp fra Heidi Juhl Pedersen, formand for de statsansatte i HK Sjælland.

I næste uge bliver Daniels historie og erfaringer løftet ind på scenen på årets Folkemøde på Bornholm.

Det sker, når HK Stat byder på debat om, hvordan danske arbejdspladser – særligt staten – bliver endnu bedre til at åbne dørene for mennesker med ofte usynlige psykiske lidelser.

På mødet kan de statsansattes øverste arbejdsgiver, skatte- og ’medarbejderminister’ Jeppe Bruus høre Daniel og hans rektor fortælle om, hvordan Daniel og hans arbejdsplads kommer ud af det med hinanden.

Det er interessant. For Daniel trodser med sit job på helt almindelige vilkår en kedelig tendens. Nemlig, at stadigt flere mennesker med psykiske diagnoser bliver forskelsbehandlet på et arbejdsmarked, der for længst har vænnet sig til at berede vejen til skrivebordene for folk med fysiske handicap.

På mødet, der foregår i HK-forbundets telt på Folkemødet i Allinge, diskuterer arbejdsgivere, fagforening og handicaporganisation med afsæt i Daniels historie, Hvordan vi gør op med den forskelsbehandling og giver plads til flere. Og de vender, om staten har en særlig forpligtelse til at gå forrest som arbejdsgiver.

For HK Stats næstformand Ulla Moth-Lund Christensen er der ingen tvivl om svaret på det spørgsmål:

- I HK Stat mener vi, at tiden er inde til at investere i at åbne vores arbejdspladser – private såvel som offentlige – for nogle af de mange mennesker, vi taler om her. Og staten kan passende gå forrest og være en rollemodel for, hvordan man udviser sådan et socialt ansvar, siger næstformanden.

Læs på Ullas blogHK Stat på Folkemøde: Staten skal ansætte mange flere med superkræfter

Fra HK Stat deltager næstformand Ulla Moth-Lund Christensen og Heidi Juhl Pedersen, formand for HK Stat Sjælland. Også næstformand i FH Nanna Højlund og formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen deltager i debatten.

Alle interesserede er naturligvis velkomne til at være med i HK-teltet. Arrangementet løber af stablen fredag den 17. juni klokken 9 til 10.

folkemødefolder forside

Klik på billedet og hent folder som pdf Lille pdf symbol