Føtex-medarbejder

HK Handel har hevet Salling Group i den faglige voldgift for brug af kontrakter med variabel arbejdstid. Foto: Simon Klein-Knudsen

Et forslag om at lade statsbetalte teenagere kontrollere butikspersonalets salg af alkohol og tobak. Medlemmer der havner i et økonomisk ingenmandsland, fordi de kun har 0-timer stående på deres kontrakt.

Det er blandt de vigtigste og mest populære historier, som HK Handel har bragt i nyhedsbrevet de seneste seks måneder.

Vi har samlet et overblik her.

Medlemmer arbejder som daglejere

Tusindvis af ansatte har problemer med at få løn under sygdom og at optjene retten til dagpenge, selvom de knokler løs i et af Salling Groups mange supermarkeder. Det skyldes, at de er ansat på en kontrakt med få eller slet ikke nogen timer på papiret. Derfor slæber HK Handel Salling Group i den faglige voldgift for at bruge disse kontrakter. Læs mere om sagen her.

Statsbetalte teenagere som mystery shoppere

SF foreslog tidligere i år, at staten i fremtiden skulle have hjemmel til at ansætte teenagere mellem 15 og 17 år som såkaldte mystery shoppere, der skulle kontrollere butikkernes salg af alkohol og tobak til mindreårige. HK Handel var sammen med De Samvirkende Købmænd hurtigt ude for at kritisere forslaget. For selvfølgelig skal ingen børn sendes i byen for bevidst at bryde loven. Læs om sagen her.

Mellemledere groft udnyttet

Fem mellemledere i ALDI har været udsat for så massivt overarbejde, at der er tale om et brud på overenskomsten. Det afgjorde den faglige voldgift i april tidligere i år. Derfor kunne HK Handel endelig få sat en stopper for den systematiske udnyttelse af mellemlederne i ALDI. Læs hele afgørelsen her.