Jes Conradsen er på det seneste blevet storforbruger af HK's kursustilbud. Foto: Carsten Snejbjerg

Det er ikke meget, Jes Conradsen har slidt på HK’s kursusafdeling. 

Faktisk har den 47-årige datamatikeruddannede webudvikler og formidler stort set aldrig taget et HK-kursus, selv om han har været medlem af HK det meste af sit voksenliv.

Eller sådan var det i hvert fald indtil sidste år hvor Jes’ kursusaktivitet formelig eksploderede.

Webinarer om datavisualisering. Programmering. Chatbots. Bygning af apps. Og senest har Jes dagen inden vi mødes til dette interview været en tur inde i HK Hovedstaden for at deltage i ”Tech Tirsdag #3: Byg dig eget computerspil på fire timer”.

- Det var rigtig godt, siger han.

- Det kan godt være, det ikke er noget, jeg direkte vil kunne bruge i mit arbejde. Men gamification-konceptet, som vi også smagte lidt på, er jo en tankegang, man næsten godt kan tage med i at tænke kunderejser på hjemmesiden etc. Og så havde kurset bare virkelig høj kvalitet. Det var interessant og ikke tørt, og tiden fløj relativt hurtigt. Man følte ikke, man sad der i fire timer.

HK overrasker

Jes har taget både webinarer og fysiske kurser, som alle har det til fælles, at de er en del af HK’s ”DigiTAL med fremtiden”-koncept. Den Google-støttede indsats har til formål at give HK’ere indsigt i den aktuelle digitale udvikling, og det kan noget særligt, vurderer Jes.

- Det er lidt mere cutting edge end basiskurser om Excel og den slags etablerede programpakker, siger han.

- Jeg følger selv rimelig meget med på tech, men jeg havde ikke rigtig fornemmelse for de her ting. Så jeg har fået nogle inspirerende indspark, og det er rigtig cool. Jeg er overrasket over at finde tilbud som disse i en stor fagforening som HK, som jeg opfatter som lidt støvet og mere som et sikkerhedsnet og en vigtig spiller i forhold til at lave gode overenskomster og den slags. Det her er meget mere saftigt og interessant, end hvad jeg ellers har set af kursusmuligheder gennem min fagforening.

At HK ligefrem kunne fremstå cool og cutting edge har været en positiv overraskelse for Jes.

Prioriterer at deltage

Jes forklarer, at han har for vane selv at opstøve de bedste kurser, hvis han vil dygtiggøre sig inden for et felt. Det gør han løbende i forbindelse med, at han driver firmaet Superfly Visuals, som blandt andet laver webudvikling og udbyder undervisning.

- Når det gælder basale færdigheder, finder jeg selv den bedste ressource på nettet i stedet for at gå på HK’s hjemmeside. Sådan noget som LinkedIn Learning er super godt og har nogle af de bedste undervisere i verden. Men de webinarer og kurser, jeg nu har taget gennem HK, har været strømlinede, godt afviklede og givet mig adgang til at interagere med eksperter inden for felter med ny viden, jeg ikke selv har helt styr på. Det har virkelig været inspirerende.

De mest brugbare kurser indtil videre har nok været dem, der handlede om selv at bygge No-Code-apps, fortsætter Jes. 

- Nogle har selvfølgelig været mere relevante end andre. Men der er ikke nogen, der ikke har været gode. Jeg har virkelig prioriteret at kunne deltage i både webinarer og fysiske kurser.

Idé om synergi

På den første ”Tech Tirsdag”, som handlede om at bygge apps, kom Jes til at sidde ved siden af grafikeren Dina. De kendte ikke hinanden, men kom godt ud af det sammen og har siden hooket op på Linkedin.

- Hun var super skrap til tingene, så nu har jeg fået en kontakt, jeg måske kan samarbejde med på et tidspunkt, siger Jes.

Efterfølgende fik han en idé, han har sendt videre til HK – nemlig at lave en slags ”maker’s værksted”, hvor HK’ere kan mødes jævnligt og uformelt, dele erfaringer og viden, hjælpe hinanden med store og små udfordringer og ikke mindst inspirere hinanden.

Jes har også selv budt ind med gode forslag til, hvordan HK og "DigiTAL med fremtiden" kan byde på endnu mere. 

- Der ligger noget godt i at sidde og arbejde sammen. Ideen kommer blandt andet på baggrund af, at jeg har deltaget i nogle WordPress-meetups, hvor der ofte først er et lille oplæg, så kommer der en stak pizzaer på bordet, og bagefter kan dem, der har lyst, blive hængende og snakke og hjælpe hinanden med de ting, man går og roder med, fortæller han. 

- Det kunne være sjovt at gøre noget lignende i HK, finde nogle ligesindede, pingponge lidt og lære nogle nye ting. Jeg kunne for eksempel sagtens holde et oplæg om et aspekt inden for webudvikling eller fortælle  om mit workflow, når jeg løser en hjemmesideopgave: ”Så går jeg derhen, så bruger jeg det værktøj etc”. Tanken er, at man ved at mødes på den måde får både vidensdeling, synergi og inspiration. 

Bred anbefaling

Bolden er nu hos HK, som tygger på Jes’ idé. I mellemtiden er der linet nye tilbud op under ”DigiTAL med fremtiden”, og ud over at Jes selvfølgelig har tænkt sig at deltage, tøver han ikke med at sende en anbefaling videre til – ja, hvem egentlig?

- Det er lige før, jeg vil anbefale det til de fleste, siger Jes. 

- Det har været så godt og inspirerende, og indtil videre har alt været bygget op fra et nul-udgangspunkt, så hvem som helst kan være med og blive inspireret. Kvaliteten er så høj, at hvis man møder op med bare en lillebitte jahat på, så skal man nok finde inspiration.