Lucas Lindvig arbejder med at lægge effekter på film, som er hans helt store passion. Han kan ikke forestille sig noget bedre at bruge uddannelsen som multimedieanimator til. Foto: Carsten Snejbjerg.

Hvad laver man som multimedieanimator?

Jeg arbejder med at lægge effekter på film, men uddannelsen fører oftest andre veje – især i arkitekturretningen, hvor man laver visualiseringer af potentielle bygninger og indretningsidéer. Men jeg laver film og VFX (visual effects, red.), som er min passion. Det er min interesse for film, der har affødt det hele.  

Hvordan startede din interesse for film?

Siden jeg var måske 5 år, har jeg lavet film med min storebror og mine venner. Og så har det udviklet sig. Jeg havde en oplevelse i folkeskolen, hvor jeg virkelig gav den gas med et videoprojekt om jægerstenalderen. Blandt andet lavede jeg en snestorm, der tog til, og et skud, hvor jeg var frosset ned i en ismasse. Det ser ikke så godt ud i dag, men dengang var det det vildeste, jeg havde lavet. Jeg fik overvældende ros fra en lærer, som også tog filmen ud af klassen og viste den alle mulige andre steder, og det gav mig virkelig blod på tanden. Jeg er ret overbevist om, at det projekt gjorde forskellen for hele min lyst til at lave det her.

Kan du forklare, hvad VFX er?

VFX er alle de ting, der ikke ville kunne lade sig gøre i virkeligheden. Som når Spiderman skyder med spindelvæv. Men film, som man ikke forventer har visuelle effekter i sig, er også ofte spækket med dem. Måske er der en rekvisit i billedet, som ikke burde være der. Eller der er snore eller refleksioner af kamerafolk. Så er det vores opgave at fjerne dem.

Er der også et kreativt element i dit arbejde?

Hvis jeg skal fjerne noget i billedet, skal det jo bare væk. Men hvis vi skal tilføje et element, er instruktøren ofte villig til at lade os være kreative. Jeg arbejdede på filmen ”Buster” for et års tid siden, hvor der var en gennemgående ting i filmen med, at Henning Jensens karakter skulle knipse kapslen af en flaske og gribe den. Der lavede jeg et skud, hvor kapslen fløj af og blev fulgt af kameraet i højt tempo, så stoppede den op, og man fulgte langsomt rotationen, inden filmen kørte op i tempo igen, og kapslen landede i Henning Jensens hånd, hoppede ud af hånden på ham og til sidst blev grebet af Buster. Der skabte jeg nærmest et skud oven i filmen, som selvfølgelig skulle godkendes af instruktøren til sidst.

Du skabte simpelthen skuddet selv?

Ja, jeg var heldig med, at meget af scenen var ude af fokus. Fokus lå på kapslen, derfor kunne jeg tage en masse forskellige takes og væve dem sammen til et kæmpe skud. Det kunne jeg zoome ind på i min software og sætte kapslen ind og lave kamerabevægelsen, så man fulgte den.

Hvad vil du helst arbejde med som færdiguddannet?

Jeg er faktisk meget glad for det, jeg laver lige nu som ”VFX artist”. Men jeg kunne godt tænke mig også at blive supervisor, som er det øverste led i VFX-kæden. Som supervisor er man ofte med ude på settet og kommunikerer direkte med instruktøren om, hvordan effekterne skal finde sted. Det er nok det største, jeg kan opnå.

 

Fakta

Navn: Lucas Lindvig

Jobtitel: VFX artist

Elev siden: August 2020
 
Kort om virksomheden
 
Lokalitet: København
 
Antal ansatte:3
 
Overenskomst: Nej
 
Tillidsrepræsentant: Nej