- Jeg har lært at stå på egne ben i noget nyt, fortæller Gunilla Kjær Staal Petersen. Foto: Michael Drost-Hansen

I ti år brugte 34-årige Gunilla Kjær Staal Petersen sit arbejdsliv i et fængsel. Hun har både været ansat i et åbent fængsel, et lukket og i et arresthus. Og selvom hun elskede sit job, blev det for svært at få familielivet til at hænge sammen med de skiftende arbejdstider. Derfor valgte hun at skifte spor, og det har været det helt rigtige for hende. Hun nåede knapt at blive færdig med sin elevtid i Aalborg Kommune, før hun blev fastansat samme sted.

- Jeg har i løbet af elevtiden været i praktik i Klima og Miljø, så da der kom en ledig stilling, var der en tidligere kollega, der skrev til mig, at hun syntes, det kunne være vildt fedt at få mig med på holdet. Det blev jeg selvfølgelig glad for og søgte, kom til samtale og fik det, fortæller Gunilla Kjær Staal Petersen glad og tilføjer, at det faktisk var drømmejobbet, hun landede i første hug.

DU ER IKKE EN BYRDE

- Det er enormt alsidigt, jeg kan rigtig godt lide de administrative opgaver, og jeg har meget ansvar. Jeg er blandt andet sekretær for direktøren i forvaltningen og styrer hans kalender, koordinerer, prioriterer hans møder og skriver referater. Jeg har mange blandede opgaver, forklarer hun.

Gunilla Kjær Staal Petersen er rigtig glad for at kunne fortsætte i Aalborg Kommune, hvor hun med egne ord har haft en fantastisk elevtid.

- Jeg har haft det SÅ godt som elev. Aalborg Kommune er en fantastisk arbejdsplads. Vi er 35-40 kontorelever, og vi har et kanon sammenhold og en rigtig god elevklub. Efter ti år som fængselsbetjent, er det jo noget helt andet:

- Jeg har lært at stå på egne ben i noget nyt. Det er en god udfordring at starte helt forfra, selvom det var skræmmende i starten. Jeg er blevet klogere på mig selv og tør stå ved mine egne evner uden at være usikker. Det har været meget udviklende, lyder det fra Gunilla Kjær Staal Petersen.

Hvis hun skal give et godt råd til alle nye elever og studerende, så er det: Spring ud i det og gør et godt indtryk. Og husk, at det tager tid at komme ind i en ny afdeling - man kan ikke alting fra dag ét. Måske føler man sig endda som en byrde, men det er man ikke. Hav tålmodighed, du skal nok lære det!

De skiftede også spor: 

Line sagde farvel til landmandslivet og blev kontorelev 

Christina var omsorgsmæt: Fra ergoterapeut til kontorelev