Forhandlere på vej i forligsen til TV 2-forhandlinger - foto Tom Gotfred

HK Stats forhandlere på vej i forligsinstitutionen 19. september. Øverst fra venstre ses Lone Routhe Madsen fra TV 2 Danmark i København, Dorte Christensen TV 2 Danmark i Odense, faglig konsulent Jesper Bodingog forrest ses forhandlingschef Lina Gisselbæk Lauritsen. Foto: Tom Gotfred

En aftale er nu kommet i hus efter langvarige forhandlinger mellem HK Stat og TV 2 Danmark. Forhandlingerne var ellers brudt sammen, og parterne endte i forligsinstitutionen. Forligsinstitutionen har nu noteret sig, at forhandlingerne er ovre. Og HK Stats forhandlere er godt tilfredse med resultatet.

- Vi har fundet en god ordning med denne 1-årige aftale. Efter de første uenigheder har vi gradvist fundet hinanden, og jeg vil sige, at der er en god forståelse med ledelsen i TV 2, siger forhandlingschef for HK Stat, Lina Gisselbæk Lauritsen.

LÆS OGSÅ: Forhandlinger med TV 2 er brudt sammen 

Den økonomiske ramme i aftalen er den samme som journalisterne i TV 2 har fået med en lønstigning på 2,25 procent. Derudover er der ifølge HK Stats forhandlere aftalt nye værdier til gavn for medlemmerne. Blandt andet er reglerne for af feriefridage forbedret, der er nye tilpassede barselsregler og forbedringer af ulempebetalingen.

Positivt med nyt samarbejde

- Det kan vi være godt tilfredse med, og det håber vi også, at vores medlemmer er. Samtidig har det været meget positivt, at vi har fået etableret et rigtig fint samarbejde med de andre organisationer i TV 2-aftalen, nemlig Dansk Metal og 3F. Vi har god grund til at tro, at det samarbejde også kan blive udvidet til journalisterne ved kommende forhandlinger, siger Lina Gisselbæk Lauritsen.

HK Stats ansatte i TV 2’s regionale stationer har for længe siden fået forhandlet sig til en flerårig aftale. Så det var kun TV 2 Danmark, der ikke var forhandlet på plads.

LÆS OGSÅ: HK Stat og TV 2 mødes i forligsinstitutionen

HK Stat og de to andre organisationer gik i begyndelsen af juli fra forhandlingsbordet, da vurderingen var, de ikke havde ”fået nok på bordet fra TV 2 under forhandlingerne”. Derefter blev der udsendt strejkevarsel og forhandlingerne røg i forligsinstitutionen. Siden da har der ifølge HK Stats forhandlerne været ”reel fremdrift i forhandlingerne”.