Sofie (tv.) og Anja er ansvarlige for HK Ungdom Hovedstadens Ungenetværk, som der er rigtig god gang i. Foto: Carsten Snejberg.

På Black Friday fredag den 25. november risikerer du at blive tilbudt en kop varm kakao af en ung HK’er, hvis du skal på tilbudsjagt i Magasin på Kongens Nytorv i København.

Den dag har aktionsgruppen i HK Hovedstadens Ungenetværk nemlig planlagt at slå et slag for god tone og venlig opførsel i butikkerne – en aktion, gruppen forventer at gentage i forbindelse med julesalget og igen under januarudsalget.

- Vi gør det i solidaritet med HK Handels medlemmer, forklarer ungdomsorganiser Anja Vind Jørgensen.

Hendes kollega, Sofie Carlø, supplerer:

- De butiksansatte har det hårdt lige nu. Inflationen raser, og mange bliver behandlet dårligt af kunderne. Så vi har besluttet at bakke op om dem.

Aktioner og ildsjæle

Anja og Sofie er begge ansvarlige for Ungenetværket, som er et forum for aktive medlemmer af HK Ungdom Hovedstaden.

- Det er netværket, der bestemmer, hvad der skal laves af aktiviteter i HK Ungdom Hovedstaden, forklarer Sofie, der aftenen forinden har været til møde i aktionsgruppen, som hun er tovholder for.

- Aktioner fylder meget i netværker lige nu. Vi har virkelig fået nogle ildsjæle ind, som gerne vil ud og forandre noget i samfundet, siger Anja og tilføjer, at netværket også er aktivt engageret i Lærlingeoprøret.

Flere af netværkets medlemmer er kommet til efter at have stillet op i en anden af Ungenetværkets indsatser, nemlig kampagnen #UngStoltHKer, som kører på sociale medier.

- Kampagnen handler om at vise resten af verden vores faglige stolthed som HK’ere og noget om, hvad der på tværs af sektorer kendetegner os som HK’ere. Såsom koordinering, service og betjening, siger Sofie.

- Det er så tydeligt, at vores medlemmer er oprigtigt stolte af deres arbejde og af at være med til at få hjulene til at køre rundt i samfundet, indskyder Anja

Lokale med muligheder

Om kort tid får Ungenetværket sit eget klublokale i HK Hovedstaden. Et stort rum med lounge, scene i flere niveauer, mulighed for kreativ udfoldelse (eksempelvis produktion af bannere), egen indgang og meget mere. Kun fantasien sætter grænser for, hvad lokalet kan bruges til.

Og det er netop pointen, fortæller Sofie.

- Der har været for mange barrierer førhen. Man har skullet booke et egnet lokale fra gang til gang, og Anja eller jeg har skullet deltage. Nu er lokalet der bare, det kan rigtig mange ting, og hvis Anja eller jeg ikke er med, kan man låne en nøgle.

Lokalet skal blandt andet bruges til flere arrangementer med en både faglig og social profil – eksempelvis ”Pension og Paradise” eller ”HKU og hotdogs” – hvilket medlemmer af HK Ungdom Hovedstaden har efterspurgt.

Hvis du synes, alt det her lyder nice, kunne du jo overveje at komme med i Ungenetværket.

- Det kan være, fordi du har lyst til at forandre noget, siger Anja.

- Eller fordi du gerne vil bevare noget. For eksempel den danske model, siger Sofie.

- Nogle kommer også for fællesskabet og for at få flere venner inden for deres fag. Vi håber, mange vil være med. Vi har en formandsgruppe i HK Hovedstaden, der tror på de unge og lytter til dem, og vi synes, det er vigtigt, de unge bliver hørt og inddraget i fremtidige forandringer. Det er jo ungdommen, der skal være på fremtidens arbejdsmarked.

Noget for dig?

Kom med i Ungenetværket ved at ringe til Anja på 2666 9463 eller Sofie på 2677 8635. Du er også meget velkommen til bare at komme til et arrangement – se kommende begivenheder på HK Ungdom Hovedstadens Facebookside.

 

 #UngStoltHKer

Tre unge stolte HK'ere: Fra venstre er det Olivia, Asbjørn og Karoline. 

Ungenetværket står blandt andet bag kampagnen #UngStoltHKer, som kan følges på HK Ungdom Hovedstadens Facebookside. Her er tre af de unge, stolte HK’ere.

”Personligt elsker jeg at kunne yde en service. Jeg brænder for at lave noget, som er meningsfuldt, hvilket jeg helt bestemt mener, at min nuværende stilling er. Borgerkontakt er vigtig for mig, og det interesserer mig at dykke længere ned i, hvorfor borgere reagerer, som de gør i svære situationer, og hvad vi som medarbejdere kan gøre.”
Olivia, der som kontorassistent i Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder med pas- og kørekortområdet

”Jeg sidder til daglig med en masse administrativt arbejde for at få hele maskineriet til at spille. Eksempler på dette er ansættelsesforhold, bogføring og indkøb. Lige nu arbejder jeg eksempelvis med en ansøgning til mediestøtte sammen med vores bogholderi, som skal sidde lige i skabet, så forretningen kan køre rundt økonomisk. På et kontor er der mange udfordrende, men også dejlige lige til opgaver, som vi kontorelever, kommende kontorassistenter, skal få løst. Vi er afgørende i alle virksomheder, og det skal vi gøre enhver opmærksom på.”
Asbjørn, der er kontorelev hos A4 Medier

”Mine opgaver er alsidige og består i alt fra at varetage den daglige kontordrift til time- og sagsstyring, drift af vores kursusprogram og understøttelse af alt på HR-området. Jeg er stolt af at være HK’er, for jeg ved, at jeg med min faglighed udfylder en vigtig rolle på kontoret, der er med til at sikre mine kollegaer en god og gnidningsfri hverdag.”
Karoline, der er administrations- og HR-medarbejder i softwarevirksomheden Groupcare A/S