Logo: 100 pct analog certificeret - afgiver ikke data

Analogiseringsstyrelsens formål er bl.a. at skabe nye perspektiver på samfund, teknologi og levet liv uden at begræde tabet over gamle dage. Illustration: Analogist.dk

Digitaliseringsstrategi, digitaliseringsklar lovgivning, selvbetjening, borger.dk, digital transformation.

Det er blot et lille udvalg af de begreber og buzzwords, som gennemsyrer enhver offentlig ansats arbejdsdag – det meste med Digitaliseringsstyrelsen som afsender.


Analogiseringsstyrelsen går "i front for et mere analogt Danmark". Broderi: Ukendt. Foto: Analogist.dk

Men nu har styrelsen fået en kritisk konkurrent – nemlig Analogiseringsstyrelsen.

På den seriøse bane er Analogiseringsstyrelsen en tænketank for konstruktiv digitaliseringskritik, altså at sætte et kritisk lys på digitalisering som den eneste og bedste vej frem i et samfund.

På den lidt mindre seriøse bane har Analogiseringsstyrelsen også et satirisk strejf over sig ved at vende en række af de gængse begreber om digitaliseringsbegreber på hovedet.

Leksikon: Analog dummebøde

På sitet finder du ud over seriøse kritiske artikler om digitalisering blandt andet en guide til udmeldelse af det digitale samfund, trends-spotting om det analoge liv og en certificeringsordning til et 100 % analogt liv.

I den mere spøjse ende har sitet en ordbog over analoge begreber - et eksempel fra ordbogen kommer her.

Analog dummebøde: Den ekstra betaling, mennesker som ikke ønsker at bruge en digital løsning, ofte pålægges. For eksempel når man kun kan opnå rabat i ZOO eller svømmehallen, hvis man indvilliger i at installere særligt software på en smartphone og have den med sig på turen.

Du vil måske også læse: 

Har du et budskab? Din skrifttype er ret vigtig
Ny undersøgelse: Folk får spat af begreber som "ud af boksen"
MitID er faktatjekket for konspirationsteori