Sur rød smiley

Ikke alle Facebook-brugere syntes, at Svendborg Biblioteks opslag var passende. Illustration: Mostphotos.com. 

Det kræver overvejelser og måske lidt ekstra sparring, hvis du som medarbejder forfatter en tekst til de sociale medier.

Og det selv om teksten er i bedste mening og endda med budskaber, som ikke burde være kontroversielt eller provokerende.

Det viser en sag fra Svendborg, hvor det lokale bibliotek med afsæt i aktuelle politiske sager ville gøre reklame for litteratur, der havde med sagerne at gøre.

Kender du det at man kommer til at sige..

Et Facebookopslag med afsæt i nye barselsregler for fædre lød:

”Tillykke med den øremærkede barsel til fædre og deres børn ️ .. FAR fylder meget i tidens autofiktive litteratur og mens vi spændt venter på at se, hvordan de kommende generationer af forfattere behandler fænomenet FAR, kommer her en fin artikel og liste med læseinspiration fra https://litteratursiden.dk/temaer/far-figuren-i-litteraturen.”

Et andet opslag lød - med reference til udtalelser fra Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen, hvorvidt nazismen er en venstre- eller højreorienteret ideologi:

"Kender du det, når du kommer til at sige ting som; ”nazisterne var i virkeligheden socialister og var en del af venstrefløjen!" Så kom forbi og kig i vores faglitteratur! Vi har bl.a. en stor historie-samling, hvor du kan læse om alle mulige aspekter af 2. verdenskrig, og hvad der ledte op til den."

Værdiladet og unødig politisering

Begge opslag fik ikke bare mange kommentarer på Facebook om latterliggørelse af andres holdninger og unødig politisering, men lokale politikere tog også sagen op i byrådet.

-   Opslagene er værdiladede og politiske. Det er forkert af en offentlig institution at have så markante holdninger, sagde fx den konservative Johan Emil Sevelsted til Fyens Stiftstidende.

Berit Sandholdt Jacobsen, leder af Svendborg Bibliotek, erkender, at formuleringerne var lidt uheldige.

Hun har efterfølgende diskuteret sagen med medarbejderne og pointeret, at private holdninger ikke skal ytres på en kommunal hjemmeside. Især fordi de let bliver misforstået.

Andre artikler om sociale medier

Borgere hænger HK'ere ud på sociale medier
Usaglig debat medvirker til chikane af ansatte