OK-krav diskuteres på Sundhedsgruppens konference

Fra venstre: Monica Hovgaard, faglig konsulent, Kim Jung Olsen, faglig chef, og næstformand Gitte Geertsen diskuterede ønsker og krav med deltagerne på konferencen.

- Hold da op en spørgelyst, der har været under hele arrangementet. Især var spørgelysten og kommentarerne stor til fornyelsen af overenskomsterne i 2023. Derfor er jeg så glad og tilfreds med forløbet af vores weekend, siger formand for Sundhedsgruppen i HK, Bonnie Blirup.

Hun har heller ikke grund til andet. 150 medlemmer af Sundhedsgruppen tilbragte en lørdag og søndag sammen på Comwell Middelfart i slutningen af oktober 2022. De lyttede, de snakkede og debatterede. De mødte nye og gamle bekendtskaber. De fik styrket deres netværk og fik masser af inspiration til deres arbejdsliv og privatliv.

Gode foredrag var middagens store emner

Psykolog og adfærdsekspert Henrik Tingleff talte om det svære samarbejde i foredraget ”Når flokdyret fejler”. Han tog deltagerne med på en fascinerende rejse i menneskets sind med tankevækkende eksempler på flokmentaliteten på arbejdspladsen.

Det blev et af emnerne ved middagen i hotellets restaurant lørdag aften, hvor mange stillede sig selv spørgsmålet: Kunne det være mig, der bare gør som flokken, også når flokken gør noget forkert?

De gængse forventninger til kvinders opførsel, deres udseende og deres præsentationer kom også under lup, da sociolog Emilia Van Hauen kom på banen. Hendes foredrag ”Ustyrlige kvinder har det sjovere” var lige så tankevækkende og gav anledning til refleksion. Emilia Van Hauen gav indsigt og virtuelle skub til deltagerne, så de kan sætte sig fri af de gængse forventninger.

Inden middagen blev deltagerne delt op i to hovedgrupper - tandklinikassistenter og lægesekretærer - som havde henholdsvis overenskomst 2023 og fagets fremtid på plakaten.

Fedt at Kim og Gitte stillede op

Tandklinikassistenterne forberedte overenskomstforhandlingerne sammen med faglig sektorchef Kim Jung Olssen og næstformand i HK/Privat Gitte Geertsen.
- Det var en meget intens snak og med mange spørgsmål til de to. Det skal nok ses i lyset af, at vores overenskomst med tandlægeforeningen var længe om at falde på plads sidste gang. Dengang oprettede vi en gruppe på Facebook, så medlemmerne kunne følge forløbet tæt, og den har vi tænkt os at bruge igen til foråret 2023, siger Bonnie Blirup.

Som formand for Sundhedsgruppen er hun glad for deltagelse i debatten fra Kim Jung Olsen og Gitte Geertsen. – Det er så fedt, at Kim og Gitte stillede op i vores gruppe, siger hun.

Bonnie Blirup er stolt af, at Sundhedsgruppen kan tiltrække 150 medlemmer til et weekendarrangement.

- Arrangementer som dette er vigtige for vores medlemmer, der ofte arbejder på små arbejdspladser uden tillidsrepræsentant. Vi får tid til at snakke, også med folk, vi ikke kendte, da vi ankom. Det giver også nye netværk til os, siger hun.

Bonnie Blirup håber, at overenskomstfornyelsen i 2023 kan løfte lønnen til tandklinikassistenterne, som endnu udgør en lavtlønsgruppe.

Læs også: Gør det du elsker at gøre og få mere mental sundhed