Ifølge faglig konsulent Pia Weber er det særligt efter overgangen til den nye ferielov, at det glipper med at afregne pension af medarbejdernes ferietillæg. Foto: Arkiv/Morten Rode.

På én virksomhed har medarbejderne netop fået efterreguleret otte års pension af ferietillæg + 2% i rente. På en anden virksomhed opdagede tillidsrepræsentanten for nylig, at der ikke er blevet afregnet pension af feriepenge siden overgangen til den nye ferielov i 2019.

- Det er tydeligt, at der flere steder er sket fejl i indbetalingen af pension til ferietillæg i forbindelse med, at vi fik den nye ferielov og skiftede feriesystem, siger faglig konsulent Pia Weber fra HK it, medie & industri Hovedstaden.

- Det er en god idé at tjekke sine seneste lønsedler for de måneder, hvor man har fået udbetalt det særlige ferietillæg. Det vil sige dine lønsedler for august og maj. Her skal det gerne fremgå, at der også er blevet indbetalt pension af ferietillægget.

Har du svært ved at afkode, om der er betalt pension af dit ferietillæg eller ej, kan du spørge din tillidsrepræsentant om hjælp. Har du ikke en tillidsrepræsentant, er du meget velkommen til at sende dine lønsedler for august og maj til imi@hk.dk, så vil HK it, medie & industri Hovedstaden gennemgå dem for dig.

Husk også de indefrosne

Flere arbejdsgivere har også glemt at afregne pension af de feriepenge, vi alle fik indefrosset i forbindelse med overgangen til den nye ferielov.

Uanset om du fik dem udbetalt eller stadig har dem indefrosset, har du under en række af HK’s landsoverenskomster krav på pensionsbidrag af beløbet. Det gælder blandt andet, hvis du er omfattet af Industriens Funktionæroverenskomst, Emballageoverenskomsten med DI, IT-overenskomsten med Dansk Erhverv, Den grafiske timelønsoverenskomst, Funktionæroverenskomst for Handel, Viden og Service med Dansk Erhverv samt Digitalprint- og Serigrafoverenskomsten med Grakom.

Du kan altid se din overenskomst på mithk.dk.

HK har desuden lavet en beregner, du kan bruge til at finde ud af, om du har fået pension af dine indefrosne feriepenge. Den kræver, at du finder et års lønsedler frem, men det kan sagtens være umagen værd, siger Pia Weber:

- Vi taler typisk om 3.-4.000 kr., så det er jo ikke småpenge.

Find beregneren på hk.dk/indefrosneferiepenge