Kære medlem af HK Stat Nordjylland

Snart er det atter tid til at nyde en velfortjent sommerferie, og det er jo specielt i den lidt længere sommerferie, at man for alvor kan få ladet batterierne op, trække stikket helt fra arbejdet og koble af i visheden om, at vækkeurets kimen holder pause for en stund. 

Jonna Vestergaard, formand for HK Stat Nordjylland.
Jonna Vestergaard, formand HK Stat Nordjylland. 

Overenskomst 2024

Blandt de store opgaver er fornyelsen af vores overenskomster i 2024. Og optakten har allerede været i fuld gang, nemlig med indsamling af de krav og ønsker som I har til overenskomsten. HK Stat Nordjyllands team har været rundt på rigtig mange af arbejdspladserne, både de helt små og de store. 

Vi kan kun sige, at det har været en stor fornøjelse at besøge jer. Der har virkelig været et kæmpestort engagement for at være med til at bidrage med mange gode ønsker og krav til OK24. Næsten 1.200 medlemmer i landet har meldt OK ønsker ind denne gang, og det er faktisk mere end dobbelt så mange som i 2021.

Det allerklareste budskab til HK Stat er kravet om løn, løn og mere løn. Derefter kommer ønsket om fleksibel arbejdstid samt omsorgsdage til alle. Endelig ønsker mange også at de såkaldte ”kutymedage” (juleaften, nytårsaften og grundlovsdag) igen bliver overenskomstaftalte fridage, samt at vi i staten får indført en fritvalgskonto. M.h.t. pension, så er ønskerne også klare: Ud med minipensionen og op med pensionsprocenten, lyder mange af ønskerne. 

Alle forslagene bliver nu nærlæst og gjort klar til behandling i HK Stats sektorbestyrelse den 5. september. Hvis du har lyst til at læse nærmere om alle ønsker og krav eller følge de nyheder, der lægges op i forbindelse med OK24, så kan du gøre det på HK Stats hjemmeside for OK24

Ferie og fællesskab

Ferien er vigtig for din og kollegernes trivsel. Og en god ferie kræver planlægning – ikke kun for den enkelte, men også for arbejdsfællesskabet. Derfor vil jeg råde til, at I som medarbejdere i god tid inden ferien planlægger opgaverne, så I kan gå på ferie uden stress og jag.

Jeg vil da også lige minde om, at ferietiden rummer gode muligheder for at udbygge jeres kollegiale fællesskab. Måske I kan lære nye interessante (og ukendte) sider af hinanden ved at spørge nysgerrigt ind til og fortælle om jeres ferieoplevelser til hinanden
- Jonna Vestergaard, formand for Hk Stat Nordjylland

 

Og husk også at sørge for, at der skal være plads til en rolig opstart, når I som kolleger vender hjem fra en lang ferie. Det er ikke sundt at komme retur til en mailboks med masser af hasteopgaver. Brug endelig jeres chef (og eventuelt din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant), hvis I får brug for hjælp med at prioritere og sikre en god balance mellem opgaver og ressourcer både før, under og efter ferien.

Jeg vil da også lige minde om, at ferietiden rummer gode muligheder for at udbygge jeres kollegiale fællesskab. Måske I kan lære nye interessante (og ukendte) sider af hinanden ved at spørge nysgerrigt ind til og fortælle om jeres ferieoplevelser til hinanden. Det er jo altid spændende at høre, hvorfor en bestemt ferieform giver værdi for et andet menneske – og måske vi alle kan hente lidt inspiration til at nytænke vores ferier 😊.

Skulle du eller dine kolleger blive ramt af udfordringer i forbindelse med ferietiden, f.eks. stress i forbindelse med at blive klar til eller komme retur fra ferien, sygdom før eller under ferien, så kontakt endelig HK Nordjylland. Vi har åbent hele ferien, så der er altid en medarbejder klar til at hjælpe dig. 

Hvis du har spørgsmål, noget du undrer dig over eller noget du gerne vil have en snak om, så husk på at du til enhver tid altid er meget velkommen til at ringe til os på tlf. 3364 1309 eller direkte til mig på tlf. 20849471.

Til allersidst vil jeg sammen med teamet i HK Stat Nordjylland og HK Stat Nordjyllands sektorbestyrelse ønske dig og din familie en rigtig dejlig solskinsfyldt og helt igennem velfortjent sommerferie. 

Mange sommerhilsner
Jonna Vestergaard,
Sektorformand HK Stat Nordjylland