Der var gode muligheder for at netværke på tværs til HK Kommunals Elevkonference. Foto: Jonas Klingenberg.

De over 100 deltagere på HK Kommunals Elevkonference har fået masser af faglige input med hjem. Det sociale aspekt i at møde kontorelever fra andre kommuner og muligheden for at netværke virker til at have være det vigtigste for mange af eleverne.

- Jeg synes, det har været megagodt. Særligt, når vi har været inddelt i grupper, hvor vi har talt om en masse ting, der har været aktuelle på arbejdspladserne. Man kan se sig selv både i problematikkerne og de gode ting, siger Julie Boesen, 2. års kontorelev i Allerød Kommune.

Hun bakkes op af Mathias Rasmussen, 2. års kontorelev i Næstved Kommune.

- Det har været rigtigt godt at møde andre elever. Det giver mulighed for at spejle sig i nogle andre, når man hører om deres erfaringer. Man bliver klogere og kan tage noget med hjem til sin egen kommune, siger han.

Stærkere på egne kompetencer

Årets program bød bl.a. på oplæg om samarbejdet på arbejdspladsen på tværs af generationer og om at gå fra kontorelev til kommunaldirektør.

Også her har deltagerne fået brugbare værktøjer med hjem. F.eks. da Ida Ullitz fra HK’s karrieretelefon holdt oplæg om at blive bevidst om egne kompetencer. Her skulle deltagerne samarbejde om at beskrive hinandens kompetencer. 

- Det er altid svært at snakke om sig selv og sætte ord på, hvad man egentlig kan. Man kan let overse ting. Det fede ved øvelsen var, at man skulle samarbejde om det. Jeg blev bevidst om nogle flere kompetencer hos mig selv, siger Nikoline Vestergaard, 2. års kontorelev i Rebild Kommune. 

Nye medlemmer i Elevudvalget

På Elevkonferencen blev der også uddelt priser til Årets elevinitiativ og Årets elevplads. Og om aftenen var der stand-up med Victor Lander.

Der blev også valgt to nye medlemmer til HK Kommunals elevudvalg. Det foregik ved et kampvalg mellem seks kandidater. De nye medlemmer er Mathias Rasmussen fra Næstved Kommune og Helena Elizabeth Pedersen fra Aarhus Kommune.

Elevkonferencen fandt sted 17.-18. november på Christiansminde i Svendborg og er arrangeret af HK Kommunals elevudvalg.

Foto: Jonas Klingenberg

Ida Ullitz fra HK’s karrieretelefon holdt oplægget: "Jeg er ... Kompetent?" Foto: Jonas Klingenberg.

Foto: Jonas Klingenberg

HK'er og Kommunaldirektør i Langeland Kommune, Jani Lis Hansen, fortalte om at gå fra elev til kommunaldirektør. Foto: Jonas Klingenberg.

Foto: Jonas Klingenberg.

Kontoreleverne fik masser af faglige input med fra Elevkonferencen 2023. Foto: Jonas Klingenberg.

Foto: Jonas Klingenberg.

Det nye Elevudvalg i HK Kommunal. Foto: Jonas Klingenberg,