HK.dk logo

26. oktober 2015

Vi har alle ansvar for at opdage stress

Stress er ved at blive en folkesygdom. Men skal vi blot acceptere, at sådan er udviklingen i samfundet?

Vi har alle et ansvar. Som stress-ramt erkender man sjældent selv problemet før det bliver virkelig alvorligt. Man registrerer måske, at lunten bliver kortere, at det kniber med nattesøvnen, og at koncentrationen ikke er, hvad den har været. Men ofte tænker man som stress-ramt, at ’det bliver bedre i næste uge, når jeg blot lige…’. Derfor må gode kolleger og gode chefer være opmærksomme på stress-signaler hos en kollega eller medarbejder, inden det ender med en langvarig sygemelding.

Heldigvis er der i de fleste virksomheder stor fokus på at uddanne ledere til at kunne sparre og udvikle medarbejdere. Mange virksomheder er heldigvis også deres ansvar bevidst og sikrer et arbejdsmiljø hvor medarbejderne, som skal være længere og længere tid på arbejdsmarkedet, ikke bliver syge af at gå på arbejde.

Men en del virksomheder har desværre ikke dette fokus. Lederne mangler ofte den nødvendige uddannelse og indsigt, og ledelsesstilen kan være årsag til, at medarbejdere går ned med stress og depression. Nogle ledere er ligefrem aflønnet efter, hvor meget medarbejderne producerer - hvor meget medarbejderne presses.

Den gode leder har indsigt i sine medarbejdere og færdes blandt dem i dagligdagen. Han interesserer sig ikke kun for tal og drift, men for sine medarbejdere og deres situation. Den gode leder ved, at et godt og sundt arbejdsmiljø giver gode resultater på bundlinien.

Stress koster årligt samfundet mellem 60 og 80 milliarder kroner i tabt arbejdsfortjeneste og sygedagpenge. Det ville da være bedre at bruge pengene på at forebygge i stedet for at helbrede.

Stress
Kirsten Estrup Madsen - HK fagforening

Kirsten Estrup Madsen

Formand

HK Privat Nordjylland

Jeg er valgt af HK Privat Nordjyllands medlemmer som formand. Min baggrund er mange år på det private arbejdsmarked med forskellige tillidshvervsposter igennem årene. På min blog vil du kunne læse om de sager jeg brænder for. Bla. overenskomster, uddannelse, arbejdsmiljø og fagligt fællesskab.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk