HK.dk logo

20. maj 2016

Dårlige ledere forgifter arbejdsmiljøt

Virksomhederne bør i egen interesse skaffe sig af med ledere, der ikke forstår at lede og omgås mennesker - eller i det mindste uddanne dem til at kunne.

Den eneherskende og humørsvingende leder findes stadig. Det oplever vi desværre ikke sjældent i HK Nordjylland, når medlemmer kommer til os, og – ofte grædende – fortæller, hvordan en leder på arbejdspladsen forgifter arbejdsmiljøet.

Der er fx lederen, der udser sig en enkelt medarbejder som mål for verbale overfald – måske tilmed over en længere periode. Det er den type leder, der skaber en atmosfære af frygt, hvor ingen medarbejder føler sig sikker.

At være underlagt en leder med den slags – måske psykopatiske – træk er en stor belastning for medarbejderne og kan udløse langvarig stress.  Ikke at føle sig sikker og ikke vide om det i dag er ”mig,” der bliver offer, skaber utryghed, for ingen kan ruste sig mod en leder, hvis vrede slår vilkårligt ned.

Denne type leder finder vi desværre i alle ledelseslag. Det er ham, der ofte bruger vendingen, at "kan du ikke lide lugten i bageriet, må du finde et andet." Frygten for at miste jobbet får medarbejderne til at bide tænderne sammen og fortsætte.

Men skal en leder virkelig have så meget magt, at medarbejderne lider i et dårligt psykisk arbejdsmiljø og måske går ned med stress? Selvfølgelig ikke!

Alle erfaringer viser, at hvor medarbejderne er trygge, har indflydelse og mulighed for at vise initiativ gavner det regnskabets bundlinje. Derfor bør virksomhederne i egen interesse skaffe sig af med den slags ledere – eller i det mindste uddanne dem til at lede og omgås mennesker.

HK Nordjylland og fagforeningens arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter på arbejdspladserne er klar til at hjælpe kolleger, der udsættes for den slags ledelse. 

Kirsten Estrup Madsen - HK fagforening

Kirsten Estrup Madsen

Formand

HK Privat Nordjylland

Jeg er valgt af HK Privat Nordjyllands medlemmer som formand. Min baggrund er mange år på det private arbejdsmarked med forskellige tillidshvervsposter igennem årene. På min blog vil du kunne læse om de sager jeg brænder for. Bla. overenskomster, uddannelse, arbejdsmiljø og fagligt fællesskab.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk