HK.dk logo

19. februar 2015

Husk og kopiér, næste gang en tåbe går amok

”Danskernes tillidsbaserede levevis må ikke gå tabt”. Den franske ambassadør var i livsfare på Krudttønden i København, men ligesom den danske statsminister optrådte han som forbillede efter weekendens attentat.

 

Så skete det. Så blev vi også ramt af meningsløs politisk/religiøs vold i Danmark.
Mange har været ude med meldinger om, at det kunne man da kun forvente, og det var blot et spørgsmål om tid, inden det skete.
Jeg har nu ikke gået med en forventning om, at noget nok snart ville ske, men galninge findes jo alle steder, også i Danmark, desværre.

Jeg synes, vi bør tænke meget over, hvad der skete i løbet af weekenden.
Ikke så meget den kriminelle handling, som alle jo naturligvis tager afstand fra, men mere de efterfølgende reaktioner.
Var der nogen, der sagde eller gjorde noget, som rørte os? Var der nogen, der gjorde noget beundringsværdigt? Så lad os huske det og kopiere det, næste gang en tåbe går amok.  
 

Fransk ambassadør: Verden har brug for det danske eksempel
Jeg vil gerne fremhæve den franske ambassadør Francois Zimeray.
Han var i foredragssalen i kulturhuset Krudttønden, da attentatet foregik. Han troede, han ville blive skudt.
Han blev interviewet til DR Nyhederne dagen efter. Roligt og velovervejet gav han udtryk for, at det værste, der kan ske, er, at danskernes tillidsbaserede levevis går tabt.

”Verden har brug for det danske eksempel på mange områder – for eksempel miljø og socialpolitik. På mange områder er Danmark forbilledligt, men der er især ét område, som er særligt forbilledligt, og det er den måde, som man lever sammen på i et tillidsbaseret samfund”, sagde han blandt andet.  

Når man - dagen efter man har været i livsfare - kan sige det, er man et forbillede i min verden.
Dette billede synes jeg også, de fleste af vore politikere levede op til.
Specielt vil jeg fremhæve vores statsministers tale ved mindehøjtideligheden i København. Det var en smuk højtidelighed med en tale afholdt af en statsmand, vi kan være stolte af.  

 

Se interviewet med Francois Zimeray på DR her.

 

Politik

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem