HK.dk logo

09. marts 2015

Ødelæg ikke gode arbejdspladser for at tilgodese sydjyske interesser

Ja tak til flere statslige arbejdspladser til provinsen. Men ikke for enhver pris. Lad os fokusere på de job, der opstår i fremtiden.

Jeg skrev på min blog for en uge siden et indlæg om en ny forening, ”Staten i hele Danmark”.
Foreningen forsøger at påvirke centraliseringen af statslige arbejdspladser i Danmark.
Åbenbart har den nye forening ramt et spændende og relevant emne i debatten, for i dag, mandag den 9. marts, medvirker regionsformand Carl Holst i en artikel i JydskeVestkysten om samme emne.

Han er, ud over at være formand for region Syddanmark, også folketingskandidat for Venstre i Esbjerg.
Carl Holst går et skridt videre, end den nye forening ønsker. Han gør sig nemlig til talsmand for direkte at flytte nuværende arbejdspladser fra Hovedstaden til eksempelvis Esbjerg.
Det tror jeg ikke vil skabe stor glæde blandt de nuværende medarbejdere på de omtalte arbejdspladser.


Fokusér på kommende arbejdspladser
I min verden bør vi fokusere på kommende arbejdspladser – altså være opmærksom på, at kommende strukturændringer/nyskabelser som hovedregel placeres ude i landet i stedet for i Hovedstaden.
Generelt er der i den nye forening et ønske om en mere ligelig fordeling af arbejdspladser i landet. Dette ønske handler om at have arbejdspladser i hele landet for højtuddannede, men det er også et ønske om at skabe et fleksibelt arbejdsmarked over hele landet.

Vi oplever efterspørgsel efter eksempelvis ingeniører i Vestjylland, men skal vi tiltrække specialiseret og højtuddannet arbejdskraft til en sektor, skal vi også kunne honorere jobønsker fra ægtefæller, som ofte har samme uddannelsesniveau.
Vi må bare ikke ødelægge gode velfungerende arbejdspladser, blot for at tilgodese vores interesser. Vi skal fokusere på de områder, hvor der alligevel skal nytænkes eller oprettes nye arbejdspladser. 

 

Arbejdsmarked

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem