MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
11. maj 2015
Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har foreslået et nyt dagpengesystem, som gør op med flexicurity-modellen. Forslaget har tiltalende elementer, men det er også problematisk på flere måder.
Valgkampen til det kommende folketingsvalg er gået i gang.
Det er jo ikke en nyhed for de fleste af os, men det er en nyhed, at et markant medlem af Socialdemokratiet mener noget præcist om vores dagpengesystem.
Indtil nu har mantraet været, at vi må afvente et udspil fra dagpengekommissionen. Vi har fået besked på, at vi må vente og se, hvad kommissionen barsler med engang til efteråret – altså underforstået: Efter valget.
Nu viser det sig, at formanden for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Pernille Rosenkrantz-Theil, har afleveret et forslag til dagpengekommissionen.
Der er angiveligt tale om et forslag, som gør op med vores kendte flexicurity-model. Staten/samfundet skal ikke være en del af systemet, hverken finansielt eller omkring solidarisk lovgivning.
Dækningsgrad og dækningsperiode kan ifølge forslaget være forskellige fra faggruppe til faggruppe, men alle skal tvinges ind i systemet.
Det foreslås, at det nuværende a-kassekontingent afskaffes. I stedet trækkes kontingentet som en procentdel af lønnen, som vi kender det fra arbejdsmarkedspensionerne.
Tiltalende og problematisk
Umiddelbart er der flere tiltalende elementer i forslaget, men hvis dækningen skal aftales imellem overenskomstparterne på et område, bør alle vel også bidrage til overenskomstsystemet?
I dag opretholdes overenskomstsystemet af de overenskomstbærende parter. Det betyder, at medlemmer af Krifa og andre gule organisationer lukrerer på vores indsats – er det rimeligt?
Jeg synes også, det er problematisk, at det kun er lønmodtagerne, der skal bidrage.
Når vi ved, at det fleksible danske arbejdsmarked er en kæmpe fordel for arbejdsgiverne, bør de vel også til lommerne?
Hvis vi skal bidrage, som vi gør til arbejdsmarkedspensionerne, kan vi så ikke også bede arbejdsgiverne gøre det samme?
Se artikel fra Ekstra Bladet om Pernille Rosenkrantz-Theils forslag.
Afdelingsformand
HK Sydjylland
Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID