HK.dk logo

27. maj 2015

Et valg om tryghed, uddannelse og arbejdsvilkår

Forhåbentlig får vi en valgkamp, der fokuserer på de temaer, som HK-medlemmerne har vægtet i vores egen medlemsundersøgelse.

Så kom valget – eller det blev i hvert fald udskrevet.
Glædeligt, at vi ikke skal bruge hele sommeren på valgkamp, men bekymrende, at den blå blok fører så markant.

Personligt havde jeg håbet på et mere lige udgangspunkt, men det øger jo blot udfordringen for Socialdemokraterne.
Det vigtigste for mig bliver valg af emner, som politikerne debatterer under de næste ugers valgkamp.  

 

HK-medlemmernes valg
Jeg synes, valgkampen bør fokusere på de temaer, som HK-medlemmerne har vægtet i vores egen medlemsundersøgelse. Temaerne drejer sig om tryghed, uddannelse og arbejdsvilkår generelt.

Det kan ikke passe, at almindelige lønmodtagere skal gå med en konstant bekymring for jobbet, fordi social dumping ikke tages alvorligt af alle vores politikere.
Det kan ikke passe, at almindelige lønmodtagere skal udsættes for et konstant psykisk pres på arbejdspladserne, så en stor gruppe må sygemeldes med stress og depression.
Det kan heller ikke passe, at arbejdsgiverne ikke stiller de fornødne praktikpladser til rådighed, så vi også fremover har den nødvendige, veluddannede arbejdskraft. Når arbejdsgiverne jamrer over snarlig mangel på kvalificeret arbejdskraft, skyldes det jo manglende rettidig omhu fra deres side. Vi har i mange år manglet praktikpladser til de unge, og det er jo primært arbejdsgivernes ansvar.  

 

Anstrengende snak om skattelettelser
Hvis nogle af disse temaer kan komme til at fylde i valgkampen, tror jeg, vi kan få nogle spændende debatter. Derimod synes jeg, det er lidt anstrengende at skulle forholde sig til skattestop/skattelettelser, når vi alle ved, at der er store udækkede velfærdsbehov, både nu og i den nærmeste fremtid.  

Rigtig god valgkamp til alle – rigtigt godt valg til alle, der vil de gode, brede løsninger for flest muligt. Rigtigt godt valg til alle, der vil et Danmark for os alle på rimelige og acceptable vilkår, også for de svageste grupper.

 

Politik Arbejdsmarked

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem