HK.dk logo

05. august 2015

Arbejdsgiver til sine egne: Få nu ansat nogle flere elever og lærlinge

Befriende ord om manglende praktikpladser fra formanden for foreningen Arbejdsgiverne. Den har som mål, at om fem år skal hver tiende medarbejder være en lærling.

 

Fredag den 24.juli læste jeg et indlæg i Vejle Amts Folkeblad, som fik mig til at kontrollere datoen én gang til.

Formanden for foreningen Arbejdsgiverne, Fleming Frederiksen, skrev noget, som godt kunne få mig til at tro, at julegavetiden var inde, men det var fem måneder for tidligt. Han skrev om manglen på kvalificeret arbejdskraft nu og ikke mindst i de nærmest kommende år.

Indlægget handlede om, hvem der kan gøre noget ved problemet med manglen på faglærte på arbejdsmarkedet, og konklusionen var klar nok: Det kan virksomhederne selv.

Arbejdsgiverne har vedtaget en målsætning om, at om fem år skal hver tiende medarbejder være en lærling. Fleming Frederiksen synes, det er pinligt, at industrien klager over mangel på kvalificeret arbejdskraft, når løsningen ligger lige for. Nemlig at ansætte nogle flere lærlinge. 

 

Vi har længe været frustrerede
Hvor er det befriende at møde en arbejdsgiverrepræsentant, der vil sætte ord på den frustration, som vi fra fagbevægelsen længe har forsøgt at få frem i medierne.

Vi mangler praktikpladser, og vi mangler praktikpladser nu. Hvis vi ikke får løst det problem, er vores faglige uddannelsessystem voldsomt udfordret i den nærmeste fremtid. Erhvervsuddannelsessystemet skal kunne tiltrække mere end knap hver femte fra en ungdomsårgang, som vi gør i disse år, hvis vi også fremover skal have velkvalificerede medarbejdere til vores virksomheder. 

Vi kan lave nok så mange reformer på erhvervsskolerne, men det, der rykker, er praktikpladser på gode og velfungerende arbejdspladser. Vi har mange gode praktikpladser i Danmark, men vi mangler rigtig mange stadigvæk.

Alle tiltag med korttidsaftaler og lignende er plastre på det sår, der hedder manglende praktikpladser til alle unge, der gerne vil have en faglig uddannelse.

 

Elevpladser Arbejdsmarked Praktisk elev Unge

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem