HK.dk logo

09. oktober 2015

Skruen blev strammet lidt mere over for de dårligst stillede

De svageste i vores samfund betaler prisen for, at regeringen vil skabe et overskud, der kan bruges til at sænke topskatten.

 

Dan Turèll har altid været en af mine yndlingsforfattere.
Et lille citat fra ham faldt mig ind, da jeg så regeringens oplæg til ny finanslov.
Citatet lyder: ”Rolig mand! Der er altid mere at miste.”

Jeg troede ikke, man kunne tage mere fra de dårligst stillede i vores samfund, men det er lykkedes for Claus Hjort at stramme skruen lidt mere.
For nogle få måneder siden var vi i valgkamp, og da blev alle påstande om, at Venstre ville gennemføre offentlige besparelser, afvist af Lars Løkke som en uklædelig smædekampagne mod Venstre.
Nu påstår den nye Venstre-regering, at et nyligt gennemført kasseeftersyn viser et stort behov for at bremse op. Ingen andre end finansministerens folk kan gennemskue regnestykket.

Et løfte skal åbenbart indfries
De Økonomiske Vismænd har tilbagevist tallene som grundløse, og i en debat på DR 2 mellem Claus Hjort og Bjarne Corydon endte det også med, at Claus Hjort indrømmede, at udsagnet om, at kassen var tom, var noget overdrevet.
Tilbage står et indtryk af, at man fra regeringens side ønsker at skabe et overskud, som kan bruges til at sænke topskatten. Det var et krav fra Liberal Alliance, hvis de skulle støtte en Venstre-regering. Det løfte skal åbenbart nu indfries på bekostning af de svageste i vores samfund.

Jeg vil slutte med et andet Dan Turèll-citat: ”Mest af alt, holder jeg af hverdagen.”
I den hverdag, jeg holder af, behandles mine medmennesker ordentligt:
● Vi giver en ordentlig understøttelse til vores ledige. Det ønske bakkes nu heldigvis op af Mette Frederiksen (S), kunne man høre under åbningsdebatten i Folketinget.
● Vi fjerner ikke støtten til livslinjen, som er et tilbud til selvmordstruede medmennesker.
● Vi beskærer ikke støtten til erhvervsuddannelserne, når vi ved, at det er vores fremtidige levebrød.

I min idealhverdag støtter vi sådanne ting, selv om det så indebærer, at topskatten ikke kan sænkes.
 

Politik Ledig Arbejdsmarked

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem