HK.dk logo

06. januar 2017

Størst fald i ledigheden i Sydjylland

Årstiden er til nytårsudtalelser, taler og andre bombastiske kommentarer om året der gik, og året der kommer. Jeg vil undlade at komme med forudsigelser og blot glæde mig over, at det går bedre på det danske arbejdsmarked, end det har gjort, og specielt går det bedre i Sydjylland. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

 

Ledigheden for medlemmer af HK`s a-kasse er faldet til 4% i vore område. Det er den laveste ledighed, vi har set i mange år, og vi er også den HK-afdeling i landet, som har det største fald i ledigheden. Det må betyde, at der er gang i erhvervslivet igen efter finanskrisen, og det er godt. Det må også betyde, at vores medlemmer er en attraktiv arbejdskraft, hvis kompetencer efterspørges af erhvervslivet. Det skal vi glæde os over, samtidig med at vi fastholder arbejdet med at være på forkant med vores uddannelser, så vi fortsat kan finde gode og indholdsrige jobs.

 

Men – der er stadig 4% af vores medlemmer, som er ledige. Dem skal vi have i beskæftigelse, før vi kan glæde os alt for meget. Derfor sætter vi i HK fokus på uddannelse og kompetenceudvikling generelt i de kommende år, og derfor har vi skabt HK Jobbørs, hvor vi finder nye og spændende jobs til HK`ere. Det er der mere om her på hjemmesiden, blandt andet også en invitation til dialogmøder om efteruddannelse

Handel Kommunal Privat Stat Ledere

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem