HK.dk logo

13. marts 2017

Praktik og løntilskud uden formål

Butiksområdet i HK Sydjyllands område havde mere end 2000 personer i praktik eller løntilskud i sidste kvartal 2016. Det viser de nyeste tal. Er det rimeligt? Jeg synes det ikke. Der er ingen sandsynlighed for, at de vil finde beskæftigelse på dette område, hvorfor så bruge kræfterne her?

 

Jeg har sæde i det Regionale Arbejdsmarkeds Råd (RAR), hvor vi jævnligt får henvendelser fra arbejdsgivere, som mangler arbejdskraft indenfor deres branche. Og jeg undrer mig sammen med andre i rådet over, hvorfor de kommunale myndigheder fortsat primært bruger praktik og løntilskud på jobområder, hvor der ikke er mangel på arbejdskraft. Hvorfor ikke i stedet målrette praktik og løntilskud til fagområder, som faktisk efterspørger arbejdskraft?

 

En gang i hvert kvartal skal de kommunale jobcentre indberette brugen af virksomhedspraktik, løntilskud og nytteaktivering, og tallene ender hos RAR. Jeg har lige fået en sammenskrivning med en top-20 af listerne fra fjerde kvartal 2016, og det er overraskende læsning. Topscorer er butiksområdet, hvor der som nævnt bliver sendt flere tusinde ledige ud til jobs, de aldrig vil kunne få uden disse ordninger.

 

Som rådsmedlem synes jeg, vi bør forlange, at de forskellige beskæftigelsesfremmende redskaber bruges til gavn for de ledige og vores erhvervsliv. De skal ikke bruges til at skaffe billig arbejdskraft på nogle udvalgte områder eller som straffeforanstaltninger overfor de grupper, som i forvejen er de svageste i samfundet.

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem