HK.dk logo

13. marts 2017

Praktik og løntilskud uden formål

Butiksområdet i HK Sydjyllands område havde mere end 2000 personer i praktik eller løntilskud i sidste kvartal 2016. Det viser de nyeste tal. Er det rimeligt? Jeg synes det ikke. Der er ingen sandsynlighed for, at de vil finde beskæftigelse på dette område, hvorfor så bruge kræfterne her?

 

Jeg har sæde i det Regionale Arbejdsmarkeds Råd (RAR), hvor vi jævnligt får henvendelser fra arbejdsgivere, som mangler arbejdskraft indenfor deres branche. Og jeg undrer mig sammen med andre i rådet over, hvorfor de kommunale myndigheder fortsat primært bruger praktik og løntilskud på jobområder, hvor der ikke er mangel på arbejdskraft. Hvorfor ikke i stedet målrette praktik og løntilskud til fagområder, som faktisk efterspørger arbejdskraft?

 

En gang i hvert kvartal skal de kommunale jobcentre indberette brugen af virksomhedspraktik, løntilskud og nytteaktivering, og tallene ender hos RAR. Jeg har lige fået en sammenskrivning med en top-20 af listerne fra fjerde kvartal 2016, og det er overraskende læsning. Topscorer er butiksområdet, hvor der som nævnt bliver sendt flere tusinde ledige ud til jobs, de aldrig vil kunne få uden disse ordninger.

 

Som rådsmedlem synes jeg, vi bør forlange, at de forskellige beskæftigelsesfremmende redskaber bruges til gavn for de ledige og vores erhvervsliv. De skal ikke bruges til at skaffe billig arbejdskraft på nogle udvalgte områder eller som straffeforanstaltninger overfor de grupper, som i forvejen er de svageste i samfundet.

3 Kommentarer


Jeppe Locht

21 marts 2017 12.01

Dette er en test.


Inge Hingst Christensen

19 marts 2017 13.02

Dejligt at du bringer temaet på banen. Jeg har ofte følt mig svigtet af jobcentret, og blev som så mange andre sendt i løntilskud på et sygehus. Velvidende, at der ikke var noget job til mig. På det tidspunkt var jeg i gang med en selvbetalt uddannelse som advokatsekretær for at forbedre mine chancer for at få job. Men det kunne ikke bruges som aktivering fordi det var et online kursus. Jeg måtte heller ikke få lov at starte på en GVU , så jeg kunne få papir på min kontorerfaring.

Sagsbehandleren var fuldkommen ligeglad med at de spilte min tid, og jeg fik også at vid e at jeg faktisk ikke måtte tage det online kursus, for så stod jeg jo ikke tilrådighed - det er jo netop det smarte ved onlinekurser, man studerer når det passer ind i hverdagen. Men de forstod hun ikke.

Tænk hvis jeg havde fået lov til at koncentrere mig om min uddannelse, og tage en GVU, så havde jeg måske haft et job i dag. I stedet gik der 2 år inden jeg fik lov at tage GVU, og fik mit papir på kontorerfaringen. Der var det forsent, der havde jeg gået ledig i over 2 år, og så er løbet kørt.

Alle døre var lukket for mig, og nu harjeg gået ledig så længe, at jeg har opgivet tanken omnogensinde at komme ind på arbejdsmarkedet igen. Jeg forsøger at få mit eget lille firma op at stå, men det kan jeg også kun fordi jeg ikke længre er tilmeldt jobcentret, og ikke får nogen ydelser.


Nana Kjær Larsen

14 marts 2017 15.01

Dejligt at se du er så engageret i netop dette område, for der er brug for meget mere fokus på det. Det er jo desværre ikke kun indenfor butiksområdet, og det er på ingen måde hverken i orden eller rimeligt at disse ordninger primært bliver brugt til gratis arbejdskraft. Det er så demotiverende at være ansat i tilskudsjob, være lige så kvalificeret OG ydende som ens kolleger, og så kun modtage dagpenge. OG hvis man nærlæser betingelserne er det heller ikke helt hensigten at topkvalificerede og mennesker med lang og bred erfaring, skal det.


Historik

Ole Kjær - HK fagforening

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Opdatér kommentar

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk