HK.dk logo

06. oktober 2017

Ikke et klynkekor, men en bred manifestation

Danmark for Velfærd, projektet som rigtigt mange lønmodtagerorganisationer er gået sammen om, blev skudt i gang onsdag den 4. oktober i Odense.


Foto: Robert Wengler


Det er ikke et klynkekor af offentligt ansatte, men en bred manifestation om, at nu er nok nok.

Vi vil ikke finde os i yderligere nedskæringer på den service, vi som borgere har et berettiget krav om at modtage. Vi vil ikke finde os i nedskæringer på uddannelsestilbuddene, på ældreplejen, på sygdomsbehandlingen osv. blot for at give plads til skattelettelser og billigere biler. Det er en forkert prioritering.

Alle, som var tilstede i Odense, er tillidsvalgte på deres arbejdsplads, og vi kom både fra LO og fra FTF. Vi var mere end 3500, som i fællesskab vedtog en udtalelse, der hylder det velfærdssamfund, som vi bliver beundret for ude i den store verden. Vi fordømte enstemmigt systematiske besparelser, som undergraver vores fælles velfærd.

Vi begyndte på en proces, som meget gerne skal føre til en bred folkelig manifestation for et Danmark med et ordentligt velfærdssystem, som tager hånd om de svageste i vores samfund. Et velfærdssystem, som tilbyder relevant undervisning til alle, som understøtter et velfungerende sundhedssystem, og som skaber rimelige rammer for et godt seniorliv. Alt sammen noget, som mange af os opfatter som naturligt, men som er ved at smuldre i disse år, hvor skattelettelser og afgiftsnedsættelser er det eneste saliggørende.

HK-medlemmer Tillidsrepræsentant Velfærd

Ole Kjær

Afdelingsformand

HK Sydjylland


Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem