- Tidligere år har vi kørt både i uge 28 og 29 men holdt fri i den mellemliggende weekend. Erfaringerne viser imidlertid, at vi faktisk når hele vejen rundt i området i løbet af kun en uge, og ved denne gang at køre fra søndag til søndag har vi mulighed for også at besøge nogle af de virksomheder, som typisk beskæftiger unge i weekenden, lyder det fra Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest, og Henning Boye Christensen, formand for 3F Ringkøbing-Skjern.

 

HK og 3F står sammen bag Jobpatruljen, der har til formål at sikre unge mellem 13 og 18 år en ordentlig start på arbejdsmarkedet. Der er opbakning fra de lokale sektioner af FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, og dermed en række andre fagforeninger.

 

Hver sommer besøger ca. 250 unge frivillige omkring 10.000 arbejdspladser over hele landet og fortæller om løn, sikkerhed og rettigheder på arbejdspladsen.

 

I 2020 nåede Jobpatruljen på sin rundtur i Midt- og Vestjylland at kigge forbi 1326 virksomheder og tale med 271 fritidsjobbere.

 

Frivillig fra Jobpatruljen, der snakker med fritidsjobber på et lager.

 

Fokus på sikkerhed

Lige som sidste sommer vil de unge aktivister som følge af Corona-pandemien have fokus på sikkerhedsafstand og begrænsning af fysisk kontakt, vask af hænder og brug af sprit med mere, når de i uge 28 kommer rundt for at tale med fritidsjobberne og arbejdsgiverne.

 

- Der er ikke nogen, der behøver at være utrygge ved, at vi kommer rundt. De unge frivillige vil gå i hold på to personer, og vi spørger om lov, inden vi går ind i en butik eller virksomhed, siger Marianne Køpke og Henning Boye Christensen.

 

Meld dig som frivillig

Ca. 10 unge har allerede meldt sig som frivillige til Jobpatruljen 2021, fortæller Nanna Silke Ploug Pedersen, der er ungdomskonsulent hos HK MidtVest og koordinator af Jobpatruljen i det midt- og vestjyske.

 

Nanna vil gerne høre fra endnu flere, der har interesse i at give de unge en god start på arbejdslivet, og som har lyst til at bruge en del af sommerferien på at tage rundt med Jobpatruljen.

 

- Du vælger selv, hvor mange dage du vil køre med Jobpatruljen. Det behøver ikke at være hele ugen, siger hun.

 

Overvejer du, om Jobpatruljen er noget for dig, kan du kontakte Nanna Silke Ploug Pedersen på telefon 2834 0140 eller e-mail nanna.ploug@hk.dk

 

Du kan også melde dig til Jobpatruljen her

 

Læs mere om Jobpatruljen

Artiklen er opdateret 08. april 2021

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er i job

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.