- Jeg havde nærmest aldrig skrevet en ansøgning, så jeg havde virkelig bare brug for sparring og rådgivning, og det fik jeg virkelig. 

Sådan fortæller Mille Elena Andreasen om sin oplevelse af webinaret ”Bliv klogere på CV og ansøgning”. Hun havde allerede i nogen tid overvejet at søge sig et nyt job, da hun blev fritstillet i forbindelse med en sygemelding. 

Webinar har givet mig SÅ meget

Mille Elena Andreasen
Mille Elena var som ny ledig til en motivationssamtale hos HK, hvor hun hørte om webinaret. Hun slog straks til:

- Mine tidligere jobs havde jeg mest fået ved mund-til-mund, så jeg følte mig helt på bar bund i forhold til at skrive ansøgning og CV, men jeg blev rigtig godt klædt på til det på webinaret. Vores underviser, Sanne, fik det bare til at lyde så nemt og gav masser af konkrete råd. Vi skulle bare gøre sådan og sådan, og så fik vi at vide, at vi gerne måtte kontakte Sanne efterfølgende både mail, telefon og LinkedIn. Det var dejlig trygt at vide, at jeg bare kunne ringe eller skrive, hvis jeg fik brug for det, siger Mille Elena.

Hun nåede kun at være ledig i fem uger, så gav ansøgningerne resultat. Hun begyndte i starten af maj i nyt job som kontorfunktionær hos Fødevarestyrelsen i Herning.  Faktisk endte Mille Elena med at få tilbudt to forskellige jobs. Hun er glad for, hun valgte Fødevarestyrelsen, hvor hun er rigtig godt tilpas efter nogle gode opstartsuger.

- Jeg vil meget gerne på webinar igen. Det er vigtigt at få den form for udvikling. Man bliver klogere hver gang, så jeg skal klart med igen og holder godt øje med de nyhedsbreve med kurser, jeg får fra HK, siger Mille Elena.

Hvad skal jeg egentlig med det der LinkedIn?

For Lena Nielsen har to webinarer i foråret for alvor fået kickstartet hende på LinkedIn.

- Det der LinkedIn kom jeg bare aldrig rigtig helt i gang med. Hvad var formålet med at være der, og hvad skulle jeg skrive? Og hvordan sætter man bedst ord på at sælge det, man kan? 

Sådan tænkte Lena om LinkedIn førhen. Det gør hun ikke mere. I løbet af årets første måneder har Lena været med på to korte webinarer, som hun siger har været en øjenåbner: 
Lena Nielsen
- Allerede efter webinar var jeg helt klar til at kaste mig ud i det. Vi fik masser af gode og helt konkrete råd til, hvordan vi kunne lave vores profil. Webinaret var en tirsdag aften, og jeg havde egentlig aftalt med mig selv, at jeg ville se på min LinkedIn i weekenden efter, men jeg kunne slet ikke vente. Jeg var meget motiveret for at komme i gang, så allerede torsdag aften kastede jeg mig over det, siger Lena begejstret.

Siden har Lena været med på endnu et LinkedIn-webinar, der fungerede som en overbygning og især havde fokus på, hvordan man selv skriver indlæg og kommenter andres indhold. 
Og Lena har allerede set resultater af indsatsen på hendes LinkedIn-profil. Hendes netværk vokser, og hun bliver bemærket af andre brugere:

- Min største motivation for at være på LinkedIn er at kunne have et netværk, som jeg kan bruge. Og faktisk er mit netværk allerede blevet større, siden jeg var på webinarerne, fortæller hun og fortsætter:

- Vi har lige søgt en ny kollega, og jeg har brugt LinkedIn til at lede efter nye kolleger, der kan passe ind. Min egen profil er også søgbar, og jeg kan se, at en af ansøgerne har været inde og tjekke mig ud. Min chef har også været inde på min LinkedIn-profil og har sagt til mig, at den ser rigtig godt ud. 

Lena Nielsen har siden august været ansat hos Herning Kommune som Business Intelligence-konsulent, hvor hun servicerer hele kommunen med ledelsesdata. Hun er uddannet datamatiker og har tidligere arbejdet blandt andet for Bankernes EDB Central i Herning. 
Lena har arbejdet hjemme siden midt på efteråret, og har derfor endnu mest mødt sine nye kolleger på distancen. For Lena er onlinemøder og webinarer en naturlig del af hverdagen.

- Jeg er meget vant til at være på webinarer på mit arbejde, og jeg kan godt lide friheden ved ikke at skulle afsted. Det er nemt bare at tage min PC og sætte mig derhjemme og få ny viden på en time eller to, slutter Lena.

Gratis webinarer til HK-medlemmer

Det er ungdomskonsulent Sanne Kristensen fra HK MidtVest, der har undervist Lena og Mille Elena på webinarerne.  

- Det er min erfaring gennem de seneste år, at mange har stor glæde af LinkedIn. Det er bestemt ikke kun for jobsøgende. Også når man er i et job, har LinkedIn masser at byde på i form af faglig sparring, ny viden og netværk, lyder det fra Sanne.

Hun og andre kolleger i HK tilbyder en lang række webinarer, som er ganske gratis for HK-medlemmer at deltage i. Det er blandt andet:
Videoansøgninger
Uopfordrede ansøgninger
Jobsamtaler
Privatøkonomi, med særligt fokus på unge
og flere andre. Find dem på hk.dk/kalender 
 

Du kan deltage i kurser og arrangementer

Vores kurser tager udgangspunkt i konkrete og aktuelle krav på arbejdsmarkedet. Du møder professionelle undervisere og oplægsholdere, der sikrer, at du får konkret viden med dig hjem. Så står du stærkere både fagligt, socialt og personligt, når du møder udfordringer i hverdagen. Du får det som en del af dit medlemskab - det eneste, det koster dig er din tid.