Tinna, 32 år, bliver udlært som kontorassistent med speciale i offentlig administration 31. august 2021.

 

Hun bestod sin fagprøve 27. maj og er fra 1. september fastansat som administrativ medarbejder i Jobcenter Mors, hvor hun allerede er startet. Hun er oprindelig uddannet socialpædagog og kom til kommunen som voksenelev med en del erfaring fra arbejdsmarkedet.

 

Det var erfaringerne, der førte til, at hun kastede sig over emnet introduktion af nye medarbejdere, da hun skulle skrive fagprøve.

 

Tinna Lenette Madsen

 

Stor betydning

- Jeg synes, det betyder meget, hvordan vi lander på en arbejdsplads. Lander man godt, vil man gerne blive. Derfor er det godt givet ud for arbejdspladsen, hvis man har nogle procedurer, der fungerer, fortæller hun.

 

I Morsø Kommune gør man allerede meget for, at nye medarbejdere skal føle sig velkomne.

 

- Eleverne får blomster, der er etableret en arbejdsstation, og vejlederen har styr på de koder, der skal bruges til systemerne, fortæller Tinna.

 

Men selv om Tinna følte sig rigtigt godt taget imod, da hun startede på arbejdspladsen, syntes hun, at der kunne være behov for en velkomstmail til eleverne. Og det blev udgangspunktet for fagprøven.

 

Virtuel krammer

Tinnas velkomstmail er en virtuel krammer, hvor sproget godt nok er formelt men får modtageren til at føle sig velkommen.

 

I mailen er der en oversigt over organisationsplanen, åbningstiderne og telefontiderne, fire livliner med navne, billeder, e-mailadresser og telefonnumre, som eleverne kan gribe fat i, link til medarbejdernettet og kommunens hjemmeside og en beskrivelse af de møder, som der jævnligt bliver indkaldt til.

 

Mailen indeholder også en liste over de forkortelser på arbejdsgrupper og andet, der bliver brugt i kommunen.

 

Da Tinna først kom i gang, kunne hun slet ikke stoppe. Initiativet med velkomstmailen er derfor blevet til en hel velkomstpakke til nye elever med en oversigt over de forskellige it-programmer og tilhørende arbejdsgange, der bliver gjort brug af, en skriveguide med retningslinjer for borgerkontakt, en elevhåndbog og personalehåndbog med personalepolitik.

 

Og den bliver flittigt brugt i Morsø Kommune. Tinna fortæller, at hendes afdelingsleder har brugt pakken til velkomst af andre medarbejdere end elever.

 

Tinnas fem fif

Ifølge Tinna er det vigtigt, når en arbejdsplads tager imod elever, at der er struktur, motivation for læring, meningsfyldte opgaver, tryghed og et solidt læringsmiljø.

 

Få hendes fem fif til at tage godt imod en ny kollega:

 

  1. Lav en velkomstmail.
  2. Gør arbejdsstationen klar og giv din nye kollega en fast plads at sidde på.
  3. Sæt alting op, så din nye kollega kan komme på computeren fra dag et.
  4. Giv en introduktion til kollegerne på arbejdspladsen.
  5. Tilrettelæg en rundvisning, så din nye kollega kan finde rundt.
Artiklen er opdateret 11. juni 2021

Du kan deltage i kurser og arrangementer

Vores kurser tager udgangspunkt i konkrete og aktuelle krav på arbejdsmarkedet. Du møder professionelle undervisere og oplægsholdere, der sikrer, at du får konkret viden med dig hjem. Så står du stærkere både fagligt, socialt og personligt, når du møder udfordringer i hverdagen. Du får det som en del af dit medlemskab - det eneste, det koster dig er din tid.