-

Det der med trivsel interesserer mig helt vildt. Jeg har ind i mellem oplevet, at der af forskellige årsager er både studerende og medarbejdere på Erhvervsakademi Midtvest, som kan have brug for en hjælpende hånd. Så da jeg så den nye uddannelse som Trivselskoordinator tænkte jeg, at det ville jeg helt vildt gerne være med til, fortæller Kurt Hvid Olsen. 

Kurt er ansat som på Erhvervsakademi Midtvest, hvor han underviser produktionsteknologer. Han er også uddannelsesleder og underviser på byggekoordinator-uddannelsen. Og så har Kurt et stort engagement i god trivsel som Erhvervsakademiets arbejdsmiljøleder og som medlem i personaleforeningen.  

- Det, der fangede min interesse ved den nye uddannelse som Trivselskoordinator var, at det er vildt spændende at kunne hjælpe studerende og kolleger. Jeg vil gerne have værktøjer, så jeg ikke er i tvivl om, at de råd jeg giver en studerede eller kollega gavner – og ikke gør skade. I dag kan jeg sige: Okay, jeg tør godt hjælpe en, der er stresset. Jeg kan være i det nu. Og som arbejdsmiljøleder er folks psykiske trivsel også en del af mit arbejde, forklarer Kurt.

Ikke alle taler om stress

Han har mange samtaler med studerende, og han er aktivt lyttende, når studerende har problemer. Kurt har taget et af uddannelsens tre moduler, nemlig ”Stress i organisationer”, og her har han fået skærpet opmærksomheden på konkrete redskaber:

- Langt fra alle råber op om, at de har problemer. Jeg skal også kunne spotte dem, der ikke snakker om det. Det psykiske kan være rigtig, rigtig svært at gøre noget ved. Det er meget personligt, hvad man oplever som stress – og det er med til at gøre det sværere at arbejde med, men samtidig også virkelig interessant og udfordrende rent fagligt.
Det er nemmere at justere en kontorstol end en kollega, der mistrives. Men har man det rigtige værktøj, så man godt justere på trivslen også. Og med uddannelsen lærer du at navigere i det, fortæller Kurt, og fortsætter:

Gruppearbejde på uddannelsen er guld værd

Kurt er meget begejstret for, at han også har fået en masse viden om, hvordan andre organisationer arbejder med stress og trivsel. Det er værdifuld inspiration i hans eget arbejde. 

- På kurset sidder man sammen med folk fra 5-6 forskellige virksomheder. Udfordringer med stress er der alle steder i en eller anden form. Alle kender til det, og det er rigtig godt at få vinkler på, hvordan det opleves andre steder, og hvad andre gør. Det er virkelig god inspiration, som jeg lærer meget af. 
Hvis man er tæt på en, der er gået ned med stress, har mange måske behov for at kunne være en god kollega, chef eller arbejdsmiljørepræsentant for den stressede. Skal man kontakte. skal man lade være? Gennem gruppearbejder på kurset får man mange gode snakke, som er med til, at man finder frem til gode metoder, og man får mange gode refleksioner til egen hverdag, siger Kurt. 

Han er glad for, at de var tre kolleger fra Erhvervsakademi Midtvest, der tog kurset sammen. Det har givet dem mange gode snakke efterfølgende til at kunne arbejde videre med god trivsel på deres arbejdsplads. Derfor vil han også gerne anbefale til andre, at man melder flere kolleger til samtidig.

- Hvis man har interessen for trivsel, så er uddannelsen lidt lige som førstehjælp. Det vil være godt at kunne for alle, der har med andre mennesker at gøre.  Uddannelsen kan måske ikke redde det hele – men hvis man kan spare sygemeldinger, så er den slet ikke så dyr. 

Vi skal ikke skamme os over stress

Noget af det, Kurt har observeret i sin dagligdag er, at stress ofte er forbundet med skam, og det vil han gøre noget ved: 

- Vi skammer os over ikke at lykkes. Specielt hvis man er voksen. Man skal gerne kunne klare de opgaver, man har fået, og vi skammer os over det, når vi ikke kan.  Man kan nemt komme til at tro, man er den eneste, men hvis man taler om det, så opdager man, at der er flere.  Også derfor er uddannelsen så vigtigt. Vi skal turde komme på den anden side af skammen, så det bliver okay at sætte ord på det. 

- Vi skal være gode til at holde øje med hinanden og huske at spørge: ”Hvordan har du det i dag?”. Nogle gange er det nok, at en har tid til at spørge, hvordan det går, før den anden får luft og kommer godt igennem en presset situation. Jeg er blevet meget mere opmærksom på, hvor vigtigt det er, at vi har en skærpet opmærksomhed på hinanden, slutter Kurt. 

Få teoretisk viden og praktiske redskaber, så du kan være tovholder for at arbejde med trivsel på din arbejdsplads.
Trivselskoordinator er en ny uddannelse på 3 akademiforløb med afsluttende certificering. Udviklet i samarbejde mellem Erhvervsakademi Midtvest og HK MidtVest.  

Se meget mere om uddannelsen her.